Після вимоги Зеленського! СБУ взялися за них – уже відкрито справу. Президент аплодує!

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом можливого ввезення в Україну ліків під виглядом вакцини від коронавірусу.

 

В СБУ повідомили журналістам про те, що слідчі відкрили провадження 6 січня. Справу розслідують за ч. 3 ст. 321 ККУ “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів”.

Раніше бізнесмен Михайло Бродський повідомив, що деякі народні депутати і високопоставлені чиновники таємно вакцинувалися проти COVID-19, нелегально завезеною в Україну з Ізраїлю вакциною Pfizer, заплативши за дві дози препарату по 2,5 тисячі євро.

7 січня о Міністерстві охорони здоров’я Ізраїлю спростували контрабанду або таємні поставки вакцин від коронавірусу для “підпільної вакцинації” українських чиновників.

У Міністерстві пояснили, що вакцини вимагають глибокої заморозки. Неможливо, щоб хтось їх непомітно транспортував.

Вакцинація нібито проходить під грифом секретності на базі однієї з приватних клінік Києва. Вартість нелегального щеплення від коронавируса становить від 1 до 3 тисяч євро.

Президент Володимир Зеленський звернувся в Службу безпеки України з проханням перевірити інформацію про нелегальне ввезення на територію країни вакцини від коронавірусу.