Пів години тому! Мосейчук вмазала Бутусову – закрила рот, він в ауті! Сором – висказал все

Телеведуча “1+1” Наталія Мосейчук вичитала головного редактора “Цензор.НЕТ”, журналіста Юрія Бутусова, в якого виникла суперечка з президентом Володимиром Зеленським.

Пересварка між журналістом і главою держави виникла під час пресконференції президента 26 листопада.

Телеведуча перепросила у президента за “маленьку дискусію” і звернулася до Бутусова.

“Юра (Бутусов – Ред.), я не можу підтримати цей тренд “мені соромно”, і цей квест. Коли лідери громадських думок починають говорити “мені соромно” в обличчя президенту. Тому що мені соромно за все що відбувається зараз. Я бачила виступи Тоні Блера, прем’єр-міністра Британії, я бачила виступи Альберта Гора, вони говорили про екологію і про освіту. А ми говоримо про чорт зна що, розумієте. І мусимо жити в цій прекрасній і нещасній країні, а я хочу жити в іншій. Я не хочу, що президент цієї країни продовжував риторику “стадіон так стадіон”. Я не хочу цієї боротьби з Порошенком. Вона обридла всім, Юр. Країна валиться”, – заявила вона.

Своєю чергою, президент попросив Бутусова “припинити цю риторику”. “Ви зараз говорите з президентом України. Припиніть, будь ласка, цю риторику. Ви розмовляєте з президентом України – народом обраним, законно обраним. Ви зараз не на площі за гроші з плакатом. Вас запросили за цей стіл як лідера думки – про що сказала Наталя (Мосейчук – Ред.). Ви запитала – я відповів”, – зауважив Зеленський.

Після сварки Мосейчук змогла поставити своє запитання президентку. Вона поцікавилась: Зеленський як людина вже зрозумів, у чому причина зміни риторики (на негативну) журналістів та лідерів громадської думки, яких вона раніше так гостинно пригощала шашликами?

Він каже, що хотів від ЗМІ “реального розуміння”, якого обрали в Україні: “Я хотів бути товаришем. Я хотів мати підтримку з вашого боку. Я не хочу скаржитися, я вважав, що можу щось зробити”.

“Якщо я втрачу відчуття, що я людина, втрачу зв’язок із суспільством, – я втрачу все і стану таким же, як усі президенти. А я точно йшов не для цього”, – відповів їй Зеленський.

Як повідомлялося, під час пресконференції президент наголосив, що Бутусов неодноразово “зливав” внутрішню українську інформацію. Глава держави заявив, що Бутусов — це перша людина, яка показала інформацію щодо відповіді нашого українського дрону по збройних формуваннях на Донбасі. Внаслідок цього міжнародна спільнота почала вимагати пояснень від України.

Володимир Зеленський заявив, що за останній тиждень щоденно він мав по кілька міжнародних розмов з керівництвом Євросоюзу, США, Британії, Франції, Німеччини, які він проводив через дії українського журналіста Юрія Бутусова.

“Хочу вам нагадати… Коли я став президентом, я з вами зустрічався в офісі студії “Квартал 95”, вас привів [Юрій] Богдан. Він сказав мені: “Ось людина, яка працювала на Ігоря Валерійовича Коломойського, коли той захищав Дніпропетровську область”. Я вам одразу тоді сказав, що не ділю людей, хто на кого працює. Я сказав, що мені все одно і давайте робити сильну команду”, — розповів Президент України.

Зеленський сказав, що при цьому був присутній також Руслан Рябошапка, який раніше був адвокатом Коломойського.

“З якоїсь причини ми тоді були в нормальному діалозі, як будувати країну. Які є питання в міністерстві оборони. Але вам не дали ніякої посади, пан Бутусов”, — заявив Зеленський.