Пізно вночі! Кораблі на дно: «таємницю» Кремля викрили – ракети все. Гідна відповідь – деталі!

Швидше за все, в російському кораблі, що згорів в Астрахані, перевозили балістичні ракети — авіаційний експерт.

Авіаційний експерт Валерій Романенко, коментуючи пожежу, що почалася 7 листопада на кораблі, який стоїть на судноремонтному заводі Звездочка в Астрахані в ефірі Радіо НВ, заявив, що, швидше за все, судно перевозило іранські балістичні ракети.

«Швидше за все, морем перевозили вже балістичні ракети, ось ці самі Фатехи та Зольфагари разом із пусковими. Тому що в літаку перевозити пускові дуже складно, це велика вантажівка», – сказав Романенко.

Ввечері 7 листопада російські ЗМІ повідомили про пожежу на судні на судноремонтному заводі Звездочка в Астрахані. Завод займається ремонтом не лише цивільних суден, а й кораблів ВМФ РФ, зокрема ремонтом їх озброєння.

Головне управління розвідки Міноборони України раніше зазначало, що Астрахань поряд з Махачкалою є одним із ключових пунктів прийому морських вантажів з Ірану, зокрема дронів-камікадзе Shahed-136 або, принаймні, комплектуючих для їх складання.

У зв’язку з цим український журналіст Андрій Цаплієнко припустив, що корабель, який згорів в Астрахані, швидше за все, перевозив іранські безпілотники.

За даними Повітряних сил ЗСУ, Росія вже домовилася з Іраном про постачання балістичних ракет для їх використання у війні проти України. Ще у жовтні видання WP писало, що йдеться про новітні версії ракет Fateh-110 та Zolfaghar. У ГУР Міноборони вважають, що Росія може застосувати їх вже у листопаді.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки (ГУР) МО України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню The War Zone.

«Я вважаю, що, ймовірно, наступного місяця ми побачимо, що вони будуть використані тут», — сказав Буданов.