Пізно вночі! Прямо на Луганщині: ЗСУ відрізали окупантів, вороги втікають! Героїчна битва, переможем

Бої на Луганщині тривають цілодобово. Нацгвардійці закликають пам’ятати про те, що українські військові борються за наші життя в надлюдських умовах.

Бої на Луганщині не вщухають ні на хвилину. Війна триває! Пам’ятайте, що по усій лінії фронту наші військові в надлюдських умовах виборюють наше з вами життя, – пишуть у Нацгвардії.

Українські воїни зупинили чергову спробу ворога захопити автошлях з Лисичанська на Бахмут. Вони накрили окупантів щільним вогнем й ті відійшли. На Донецькому напрямку окупанти намагалися штурмувати напрямок Спірне – Івано-Дар’ївка. Проте українські захисники придушили наступ.

На Бахмутському напрямку росіяни штурмували напрямки Доломітне – Новолуганське та Доломітне – Семигір’я, але українські військові успішно відбили їх. Така ж доля спіткала окупантів на напрямку Роти – Вершина. Ворог змушений був відійти.

Нагадаємо, окупанти виходять із оперативної паузи на Донбасі Російські війська, ймовірно, виходять із оперативної паузи, починаючи наземні наступи на північ від Слов’янська, на південний схід від Сіверська, навколо Бахмута та на південний захід від Донецька.

Якщо оперативна пауза справді закінчилася, росіяни продовжать і розширять атаки в найближчі 72 години. Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє ТСН.

Аналітики вважають, що росіяни можуть чергувати більш короткі паузи з посиленням атак протягом кількох днів, перш ніж перейти до повномасштабної наступальної операції. Зазначається, що десятиденної оперативної паузи замало, щоб повністю відновити сили для великомасштабних наступальних операцій, та російські військові, схоже, зазнають постійного тиску, щоб відновити та продовжити наступ.