Пізно вночі! Справа на мільярд – СБУ влетіла: забрали все! Удар по олігарху, час розплати настав!

Суд наклав арешт на риболовецький траулер “Бухта Соколовская” вартістю майже один мільярд гривень, який належить холдингу підсанкційного російського олігарха Олександра Верховського.

Як повідомив прес-центр СБУ, Верховський входить до найближчого оточення Кремля і є одним з найбільших фінансових “донорів” війни проти України.

Зазначається, що риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ.

В спецслужбі поінформували, що арештований траулер є складовою торговельного “флоту” олігарха.

“Ще до повномасштабного вторгнення російський траулер добудовувався на суднобудівельному заводі у Миколаєві. Для обходу санкцій бенефіціарний власник судна оформив його на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї РФ. Однак, співробітники СБУ викрили оборудку і заблокували російський траулер”, – йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначили, що наразі судно передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Також державне бюро розслідувань відкрило справу на ще одного спонсора країни агресорки. Воно передало в управління Нацагентства з питань виявлення активів пасажирський літак АН-140-100, що належав директору підприємства цивільної авіації, який підозрюється у колабораціонізмі.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Після повномасштабного вторгнення Росії директор одного з підприємств цивільної авіації втік до тимчасово окупованого Криму, де почав співпрацювати з росіянами. Бізнесмен планував налагодити “авіабізнес” і на інших окупованих територіях.

“При цьому він розраховував, що «руській мір» пошириться на всі південні та східні області нашої країни. Також підприємець запевнив, що домовиться з бізнес-партнерами про передачу ще трьох літаків компанії, які наразі перебувають на території РФ”, –зазначили в ДБР.