Пізно вночі! Таємні переговори – Путін в істериці, Зеленський добив. Іграм кінець – дотиснути їх!

Кінець світу. Зловтіха. З подальшим істеричним «обдурюванням» об’ємної такої мильної кульки. Ще одна улюблена пропагандистська фішка невеликої, але стійкої політичної групи під ніком «партія ЄС», пише радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Отже, банальна інформаційна вступна. РФ, це приголомшливий агресивний ізгой глобальної політики, вічно намагається вийти на будь-які діалоги із західними демократіями. Не заради реальних переговорів, а заради пропагандистських понтів для внутрішнього і гібридного ринків.

Зрозуміло, що мережа їх «корисних ідіотів», які роздують «переговори» до небес обітованих, всюди повно. Навіть у нас. Так ось, трапилася стандартна відеоконференція з Францією (пан Макрон) і Німеччиною (пані Меркель).

З цілої низки класичних «ні про що» (тому що в діалозі присутня власне Росія) позицій. Коротше, зателефонували і щось обговорили. Чисто, повторюся, заради пропагандистських ефектів.

Хочете порядок денний на цих переговорах? Будь ласка. «Протидія пандемії. Можлива експансія дивної вакцини Супутник на європейські ринки з можливістю її юридичної реєстрації там. Життя і доля російського в’язня Навального, який активно лікувався від російського отруєння в Німеччині. Розділ Сирії (до речі, обговорювали без двох найголовніших заінтересантов – США і Туреччини і нічого адже, обговорили). Лівія (теж обговорили без інших гравців). Ядерна програма Ірану (вау, знову без США? Дивно – дивно, американська громадськість напевно з розуму повинна зійти від цього – іронія, і навіть без Ірану з МАГАТЕ). Можливість добудови розпил-потоку 2 (той що Північний).

Порядок зрозумілий? Точно зрозумілий? Тоді йдемо далі. І ось серед усього цього дивного різноманіття одне із запитань на секунд 30 стосувався ситуації на Донбасі. Франція – Німеччина прямо зажадали від РФ дотримуватися мирних домовленостей, припинити ескалацію і все – таки провести зустріч в нормандському форматі найближчим часом. Жорстко, чітко, коротко. РФ ж, як завжди розповіла традиційну байку про білого бичка, про нібито невиконання Мінська з боку України, про неможливість всього іншого. Кілька секунд ритуальних слів. І?

А все як завжди. Відома «партія любителів фейків» блискавично заявила, що це був мало не «Нормандський формат», де великі дядьки вели розмови про Україну без України. Анекдот? Найчистіший. Але не для членів «партії ЄС-фейк».

Так як абсурдна логіка цих хлопців і околохлопців проста – «караул, а нас не хочуть бачити за столом переговорів». Хоча теми були зовсім іншими. Це були не переговори. Не всі міждержавні обговорення вимагають обов’язкового нашої присутності. За столом не сиділи десятки інших країн, включаючи ті ж США.

Ширше. Будь-яке ритуальне слово по Донбасу треба сьогодні РФ використовує тільки для цієї мети – вкинути трохи лайна на наш внутрішній ринок. Розуміючи, що у нас є відмінна партія любителів вимазати цим власну країну. І
тому «група в смугастих політичних купальниках», – ці вічні герої серіалу Ільфа і Петрова, – благим матом кричить: «все, кінець, Нормандський формат пройшов без України». Дурість? Першорядна. Повернути хлопців з галлюциногенних далей можна? Ні. Категорично. Тому що їх світ не припускав і дещиці адекватності. Тільки зловтіха, фальш і бездоганний цинізм. Який тато, такі піар-діти.

Під дописом Подоляка українці у коментарях зазначають, що таким чином Президент України Володимир Зеленський не піддався на провокацію зі сторони Москви на відміну від своїх політичних опонентів.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.