Пізно вночі! Термінова розмова – Байден попередив: прибрати війська від кордону – Путіна знесли! Підтримають

Президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові, яка відбулася 14 квітня, висловили думку, що Росії варто скоротити чисельність своїх військ на кордоні з Україною.

Про це пише AFP із посиланням на пресслужбу канцлера.

Як наголошується, обидва лідери погодилися, що скорочення чисельності російських військ поблизу українських кордонів допоможе знизити ескалацію напруженості в регіоні.

У повідомленні Білого дому йдеться: “Лідери висловили занепокоєння з приводу нарощування російських військ на кордонах України та в окупованому Криму і підтвердили свою підтримку суверенітету і територіальній цілісності України”.

Відмітимо, що напередодні міністерка оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер висловила стурбованість у зв’язку із ситуацією на сході України і заявила про провокації з боку РФ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми зацікавлені в тому, щоб цей конфлікт не розростався далі. У мене склалося враження, що російська сторона робить усе, щоб спровокувати реакцію. Ми з Україною не хочемо вплутуватися в цю гру”, – сказала Крамп-Карренбауер в інтерв’ю телеканалу Das Erste.

Вона також зазначила, що дуже вдячна Україні за врівноважену реакцію на пересування російських військ. Міністр звинуватила РФ у недотриманні міжнародних процедур у разі маневру.

“Поки що Україна відреагувала дуже обережно, і НАТО зробить те саме”, – зазначила Крамп-Карренбауер.