Пізно ввечері! Соратник п’ятого шокував – відмовився. Порошенко зблід – хочуть посадити. Країна на ногах!

Депутат Верховної Ради восьмого скликання Ігор Кононенко повідомив, що не збирається на допит, який Національне антикорупційне бюро призначило на 11 січня.

При цьому він висловив готовність всіляко сприяти слідству в майбутньому і пообіцяв найближчим часом укласти угоду з адвокатом.

Свою неявку екс-політик пояснив тим, що зараз він проходить курс медичної реабілітації, і до того ж не отримував офіційну повістку.

“По перше. На жаль, я не отримував ні одним з передбачених законом способів повістку про виклик мене в якості свідка в зазначеному кримінальному провадженні. По-друге. На жаль, я не зможу прибути в НАБУ 11 січня, оскільки проходжу черговий курс відновлення здоров’я після отруєння ртуттю кілька років тому », – написав Кононенко на своїй сторінці в Facebook увечері 5 січня.

За словами Кононенка, він хотів би повернутися в Україну якомога швидше, але поки що у нього немає такої можливості. Екс-депутат пообіцяв співпрацювати зі слідством і передати НАБУ всі необхідні документи після того, як укладе угоду з адвокатом.

Відзначимо, що Ігор Кононенко виїхав з України восени 2019 року. За словами екс-депутата, він збирався відвідати «важливу тенісну подію в Китаї». Однак, за даними ЗМІ, зараз він живе в Лондоні.

Виклик Ігоря Кононенко на допит в якості свідка опублікували на офіційному сайті НАБУ. Детективи хочуть допитати екс-депутата 11 січня в рамках кримінального провадження, в якому фігурує фірма «Аркона Газ-Енергія». Цю фірму придбала Enwell Energy їх холдингу Вадима Новинського Smart Energy в березні 2020 року біля структур Кононенка.

У липні детективи НАБУ приходили з обшуком в офіс Smart Energy в рамках справи про видачу ліцензій на видобуток вуглеводнів компанії «Аркона Газ-Енергія» в 2017 році.

Раніше тг-канал “Клименко-Тайм” повідомляв, що така активність по оточенню Порошенка всього лише спроби дістатися до самого п’ятого президента.

“Снаряди Сороса рвуться все ближче до Петра Олексійовича. НАБУ на 11 січня викликає на допит друга і бізнес-партнера Порошенка, екс-заступника глави фракції” Блок Петра Порошенко “і любителя енергетичних активів Ігоря Кононенка.

Схоже, що саме соросята, а не Зеленський мають намір влаштувати екс-президенту “я ваш вирок”. Все тому, що електоральна ніша вузька і у Порошенка твердо мають намір віджати його відсотки і підтримку. Для накачування підтримкою чергового прозахідного проекту (хтось навіть каже, що очолить його Сенцов, жартують, напевно).

Спочатку була актуалізована тема “свиноборонпрома” і вручення підозри синові наближеного до Порошенка Олега Гладковського, Ігорю. А тепер ось посилили роботу по Кононенку. Все оточення Порошенка роблять токсичними корупціонерами (якими вони і є), а вишенькою на торті буде він сам “.

З ними згоден і тг-канал “Шептун”:

“Колеги пишуть, що соросята мають намір зробити те, що обіцяв Зеленський – а саме посадити екс-президента Петра Порошенка. Про це нібито свідчить активна робота по оточенню колишнього президента.

Наш канал ще 28 грудня інсайдив, що правоохоронцям дали карт-бланш по роботі з соратниками Петра Олексійовича. При цьому пташки кажуть, що це сталося тільки після схвалення Зеленського і Офісу Президента.

Соросята лише спробують взяти собі лаври, якщо посадка дійсно трапиться “, – йдеться в повідомленні.