“Пневмонія і сильне ураження легенів”: Пішов з життя народний артист України. Відомий актор помер від коронавірусу

У віці 79 років помер радянський і російський артист театру і кіно, народний артист України В’ячеслав Єзепов.

Минулого тижня, 6 грудня, В’ячеслава Єзепова госпіталізували в одну з клінік Москви з двосторонньою пневмонією і значним ураженням легенів через COVID-19, повідомляють російські ЗМІ.

Він помер у понеділок, 9 грудня.

Свою театральну кар’єру В’ячеслав Єзепов почав в Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки в Києві в 1963 році. Тут він зіграв роль Крилова в спектаклі Данила Граніна “Іду на грозу”, роль Пальчикова в спектаклі Олексія Арбузова “Вечірнє світло”, роль Домінго в “Доні Карлосі” Шиллера і роль Антона Чехова у виставі “Насмішкувате моє щастя” Леоніда Малюгіна.

«Керівництво театру з глибоким сумом сповіщає про смерть у віці 79-ти років народного артиста Росії, народного артиста України, незабутнього виконавця ролі Антона Павловича Чехова в нашому легендарному спектаклі “Насмішкувате моє щастя” Єзепова В’ячеслава Івановича та висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного. Світла особистість В’ячеслава Івановича назавжди збережеться в пам’яті колег, друзів, вдячних глядачів », – сказано на офіційній сторінці Театр імені Лесі Українки в Facebook.

У 1975 році він був удостоєний звання Заслуженого артиста Української РСР, а в 2004 році він став народним артистом України.

Найвідомішими його кінороботами стали ролі у фільмі Ася (1977), Ходіння по муках (1977), Нехай він настане (1982), Остання дорога (1986) і ін.