По 500 гривень кожному! В уряді повідомили радісну новину – щомісячна доплата пенсіонерам. Кому пощастить

Українські пенсіонери у віці від 85 років отримуватимуть щомісяця по 500 грн доплати. Вперше таку виплату нарахували ще в квітні.

Про це в ефірі “Украіна24” розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна. Вона підкреслила, що через стресовий рік деякі проблеми в уряді просто “гасили”.

“Ми робили три програми підвищення пенсій, і це не одноразові програми, ми тепер щомісяця платимо по 500 грн кожному пенсіонерові, вік якого 85 років і вище. Ми зробили індексацію пенсій в травні, згодна, пізно, але ми прийшли – грошей взагалі не було закладено, середня прибавка 250 грн, але там є і більше, повірте. Також ми в квітні всім, у кого пенсія менша 5 тис. грн, видали по 1000 грн, “карантинну тисячу”. Підтримка ФОП – соціальна програма, плюс перерахуємо автоматично всі види допомоги, спростили субсидії, підвищили соціальні норми, – розповіла міністр.

Пенсійні виплати в 2021 році підвищать для окремих категорій:

щомісячна компенсаційна виплата до 400 грн пенсіонерам старше 75 років, якщо пенсія не перевищує розмір середньої заробітної плати;

щомісячна виплата до 500 грн пенсіонерам старше 80 років, якщо пенсія не перевищує розмір середньої заробітної плати;

З 2021 року 1 березня стане постійною датою індексації пенсій. За підрахунками Міністерства фінансів, на реалізацію законопроекту потрібно 4,5 млрд грн.

Лазебна назвала програми допомоги, які уряд реалізував під час карантину:

1 млн українців отримали пакети з продуктами і засобами індивідуального захисту;

одноразові грошові виплати малозахищеним соціальним групам;

збільшення суми фінансової допомоги;

підвищення пенсій;

переведення всіх соціальних послуг в режим онлайн, щоб знизити ризик зараження коронавірусом.