Почалось! Країну лихоманить – Зеленському доведеться вигрібати: сталось немислиме. “Передати в управління”

Посли країн “Великої сімки” продовжують уважно стежити за всіма подіями в Україні і рішеннями команди глави держави Володимира Зеленського.

На цей раз представники G7 нагадали українському лідеру, що приватизація є важливою реформою, яка знизить корупцію і відкриє нові можливості для розвитку економіки України.

З такою заявою вони виступили після зустрічі з главою Фонду держмайна Дмитром Сенниченком. Представники Великої сімки підтвердили свою підтримку прозорій і справедливій приватизації державних активів в Україні. Про це йдеться в спільній заяві послів G7, передає пресслужба головування Великої сімки в Україні.

“Приватизація — важлива реформа, яка знизить корупцію і відкриє нові можливості для розвитку економіки. Посли G7 зустрілися з главою Фонду державного майна Дмитром Сенниченко, щоб знову заявити про свою підтримку прозорої і справедливої приватизації державних активів”, — йдеться в заяві.

Посли G7 також відзначили вражаючий прогрес, досягнутий Фондом держмайна України за останній рік.

Важливо відзначити, що раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що стратегія Кабміну — залишити приблизно 300 підприємств під контролем держави.

Він відзначав, що в Україні є понад 3 тисячі державних підприємств, в той час як в інших розвинених країнах існує лише сотня держпідприємств. Тому він розпорядився передати в управління Фонду держмайна понад 200 об’єктів держвласності для початку приватизації цих об’єктів.

“В Україні більше 3 тисяч державних підприємств і жоден український уряд не зміг ефективно управляти такою кількістю підприємств. У ніяких інших розвинутих країнах немає такої кількості держпідприємств. Це або десятки, або сотні максимум держпідприємств, які знаходяться в управлінні держорганів влади. Ми продовжуємо рух в сторону приватизаційних процесів на відкритих конкурсах. Компанії, які мають залишитись в управлінні держави – це підприємства, які стосуються нацбезпеки, енергетики, природних монополій та підприємства, пов’язані із соціально важливими процесами у суспільстві”, – додав він.

“Головними умовами приватизації ми бачимо збереження і збільшення кількості робочих місць, сплати податків, інвестицій в відповідне підприємство”, — нагадував прем’єр.

Денис Шмигаль додав, що це ефективний механізм, який сприятиме зменшенню корупції, збільшенню кількості робочих місць та зростанню економіки.

«Приватні компанії інвестують кошти, створюють додаткові робочі місця для українців, а на заміну отримують справедливу частку прибутку від такої спільної роботи з державним підприємством», — зазначав очільник Уряду.