Почалося! ЗСУ пішли, прямий штурм – Херсон все: окупанти в істериці! Такого бою ще не було, пекло на фронті! Море крові!

Російські пропагандисти підняли паніку через важку для армії РФ ситуацію в Херсонській області. Вони стверджують, що українська армія від ранку суботи, 15 жовтня, з боями пішла в контрнаступ.

Цю інформацію підтверджують і бійці Сил оборони України.

Вони стверджують, що таких інтенсивних боїв ще не бачили.

“Напрямок Дудчани – Милове. Атака ЗСУ. Запеклі бої. Приблизно два батальйони перейшли у наступ на оборону”, – скаржаться російські окупанти.

“Справжній штурм! Відтісняємо мразоту до Дніпра. …Ще ніколи не чув стільки пострілів за одиницю часу. Ще ніколи не бачив стільки бойової техніки, включаючи авіа. Стовбури розпечені, до Берислава – чотири населені пункти”, – пише український артилерист із Херсонського напрямку.

Мобілізовані росіяни не готові воювати в Україні морально, ні фізично. Вони готуються здаватися в полон.

Про це раніше розповідав Апостроф ТБ полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор, військовий радник губернатора Донецької області 2014 Роман Світан.

За його словами, частина громадян Росії мобілізується виключно для організованого здавання в полон.

“Російські “мобики” не готові до воєнних дій морально, ні фізично. І сьогодні частина їх мобілізується для того, щоб організовано здатися в полон. Іноді для цього їм доводиться вбити або якимось способом знерухомити своїх командирів. Такі випадки вже не поодинокі. Такі дії цілком виправдані з військової точки зору – здатися до того, як встигли вчинити військові злочини”, – наголосив він.

Експерт зазначив, що кримінальники засновника російської ПВК “Вагнер Євгена Пригожина переважно прямують у район Бахмута.

“Підрозділи на півдні комплектуються переважно “чмобиками”. На Херсонщині росіяни відійшли до лінії Мілово-Давидів Брід, де намагаються закріпитися. Плацдарм у Бериславі має прикривати підходи до Каховської ГЕС. І вони намагаються його всіма силами утримувати. ЗСУ вже перейшли річку Інгулець і розширюють плацдарм на південь у бік Снігурівки. Думаю, найближчим часом Снігурівку буде звільнено”, – розповів Світан.

Зараз назрівають два котли – у Бериславі та Херсоні, звідки росіянам дуже важко евакуюватиметься, якщо артилерія зможе прострілювати переправи. Цікаво, що колаборанти вже розробляють плани евакуації.

Експерт вважає, що після остаточної руйнації Керченського мосту – звільнення півдня пішло б швидше. Вихід із цієї території стався б приблизно через тиждень після удару мостом.

“Після руйнування Керченського мосту потік військового забезпечення зменшився принаймні вдвічі. Інша залізнична нитка – через Мелітополь та Маріуполь – зараз перерізана силами партизанів, що ускладнює постачання військ. Після остаточної руйнації Керченського мосту визволення Півдня піде швидше”, – переконаний він.

Також експерт прокоментував результати зустрічі “Рамштайн” про чергові постачання озброєння для української армії з країн Заходу.

“Найголовніше, що нам не просто передають системи ППО, а допоможуть об’єднати їх у єдину мережу. Це дасть максимальний відсоток враження літальних апаратів. Крім того, є надія на передачу літаків Ф-16, які можуть бути носіями ракет, здатних збивати багато видів літальних апаратів. Перші батареї, які прибудуть до України, краще використовуватиме захист критичної інфраструктури, а в міру надходження нових посилати їх на передову”, – резюмував Роман Світан.