Подарунок для ЗСУ! В Німеччині одумались: після жорсткої критики – історичне рішення. Зміниться все!

Посол Німеччини Анка Фельдгузен відповіла на критику своєї країни щодо надання Україні військової допомоги її країною у статті для Київського безпекового форуму.

Вона зазначила, що розуміє «нетерплячість українців» через те, що військова допомога Німеччини «зайняла певний час». Водночас пані посол нагадала, що фінансова, гуманітарна та військова допомога Німеччини Україні поступається лише допомозі США.

«27 лютого 2022 року Канцлер Олаф Шольц виступив перед Бундестаґом, нашим національним парламентом, з уже відомими словами про „Zeitenwende“, епохальну зміну як у міжнародній політиці, так і у зовнішній політиці Німеччини. Через три дні після жахливого повномасштабного вторгнення Путіна в Україну Німеччина відмовилась від своєї попередньої багаторічної політики і оголосила, що вона постачатиме зброю Україні для захисту свободи та демократії. Я вважаю, що це рішення було своєчасним», — заявила також Фельдгузен.

За її словами, хоча українці можуть іноді вважати, що Німеччина відстає у наданні військової підтримки «Німеччина разом з Україною» і «Німеччина на цьому шляху надовго».

«Наша підтримка є ґрунтовною і довгостроковою: для допомоги у захисті України та її народу, для відновлення джерел існування та реалізації соціальних проєктів, в антикорупційних реформах та децентралізації як частини процесу приєднання України до ЄС. Так довго, як це буде необхідно», — запевнила пані посол