Поговорив із Лукашенком! Зеленський пояснив – основне завдання захисти державу. Досягнути нашої мети!

Президент України Володимир Зеленський поговорив з білоруським диктатором Олександром Лукашенком. Про це глава держави повідомив у своєму телеграмі.

У мене відбулась телефонна розмова з Олександром Лукашенком. Ми не розмовляли з ним два роки. А сьогодні я говорив з ним дуже предметно. Я пояснив йому детально неможливість нашого зіткнення. Я не хочу, щоб ракети, літаки і гвинтокрили летіли в Україну з Білорусі. Я не хочу, щоб йшли війська в Україну з Білорусі. І він мене запевнив у цьому. Моє завдання як президента – захистити нашу державу. І ви побачили протягом цих жорстких днів, як ми це завдання виконуємо, – наголосив Володимир Зеленський.

Провладні ЗМІ Білорусі також повідомляють, що після телефонної розмови з Зеленським Лукашенко звернувся до президента РФ Володимира Путіна з пропозицією російської делегації, яка прибула до Гомеля для участі в переговорах, затриматися і перенести переговори на трохи пізніший час — у зв’язку із затримкою делегації з України.

Олександр Лукашенко звернувся до мене, щоб українська та російська делегації зустрілись на річці Прип’ять. Підкреслю: без жодних умов. Скажу відверто, як завжди: я не дуже вірю в результат цієї зустрічі, але нехай спробують. Щоб потім у жодного громадянина України не було жодного сумніву, що я як президент не намагався зупинити війну, коли був нехай і маленький, але все ж таки шанс. І поки наші хлопці там – президент тут, голова Офісу тут, прем’єр тут, армія тут, головнокомандувач тут. Ми всі будемо боронити нашу державу, наші кордони, – повідомив Президент України.