Поки ми спали! Катастрофічний розгром: ЗСУ перевершили себе – шалені втрати рф! Генштаб приголомшив!

ЗСУ продовжують титанічно протистояти російській навалі. Упродовж минулої доби нашим військовим вдалося відбити низку атак, а також завдати чимало нищівних ударів по ворогові.

Як зазначають у Генштабі, ворог намагається утримувати території, які він захопив. Крім того, не полишають спроб окупанти йти в наступ, зазнаючи втрат. Розповідаємо про основне з ранкового зведення.

Спроби атакувати з боку окупантів не вщухають
Відомо, що наступальні дії ворог зосередив на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Так, упродовж минулої доби Сили оборони України відбили низку атак. Їх зафіксували поблизу Зибиного на Харківщині, Білогорівки на Луганщині, Андріївки, Бахмутського, Берестового, Майорська, Макіївки, Мар’їнки, Озарянівки, Опитного, Павлівки, Яковлівки та Ямполівки на Донеччині та Щербаків на Запоріжжі.

Коротко про втрати ворога
Уже надійшло підтвердження інформації про втрати на Херсонщині та Запоріжжі. До прикладу, у Чуланівці, що на Херсонщині, наші військові завдали удару по району скупчення підрозділу ворога. А от у Басані, що на Запоріжжі, уражено штаб одного з підрозділів, а також знищено до 10 одиниць техніки та близько 100 окупантів. Не минулося без втрат у районі Пологів і Марфополя. Там знищили 20 одиниць техніки, а також поранили до 80 бійців “другої армії світу”.

Додамо, що упродовж минулої доби наша авіація завдала 7 ударів по окупантах. Вдалося уразити 6 районів скупчення живої сили, зброї та техніки. Крім того, під удар потрапила позиція засобів ППО. А от підрозділи протиповітряної оборони збили 4 БпЛА.

Результативно свою роботу виконали також воїни ракетних військ і артилерії. Вони уразили пункт управління окупантів, 7 районів скупчення живої сили, зброї та техніки. Також пошкодили склад боєприпасів і 3 інші важливі для ворога військові об’єкти.

На Херсонщині триває примусова “евакуація”
Окупанти продовжують насильницьку так звану евакуацію мирного населення з Херсонської області. Вони намагаються виселити мешканців з правого берега Дніпра, а також 15-кілометрової зони лівобережжя. Відомо, що з населеного пункту Заводівка мешканців вивозять до Криму. Після цього їх перевозять до самої Росії.

Паралельно окупанти продовжують кампанію з залякування мирного населення. Так, 5 листопада абоненти російських операторів у Херсоні почали отримувати СМС-повідомлення. У них повідомляли про буцімто підготовку ЗСУ масованого обстрілу. Тож абонентів закликали якомога швидше покинути правобережжя.

Щобільше Окупанти продовжують “евакуйовуватися” на лівий берег Дніпра. Перебування ворожих військ на правобережжі Херсонщини є безперспективним і здається Путін це зрозумів.

Тож наразі перед загарбниками постала серйозна дилема – як дорожче продати або обміняти свій вихід на лівий берег. Про це 24 каналу розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу Роман Світан.

Заяви окупаційної влади щодо цього питання не збігаються. А все через те, що росіяни перебувають у завислому стані та намагаються вести певні перемовини зі Сполученими Штатами, Туреччиною та Європою.

Вони ще не ухвалили рішення у якому вигляді їм йти з правого на лівий берег і коли,
– підкреслив Світан.

До того ж навіть керований вихід на лівобережжя Херсонщини можливий тільки двома шляхами: або Антонівським мостом, або дамбою каховської ГЕС. Однак під час одномоментного виходу ті кілька десятків тисяч російських військових, що перебувають на правобережжі, створять чудові умови для роботи нашої артилерії та авіації.

“Якщо їх зібрати перед Антонівським мостом та Каховської ГЕС, то ми більше ніж половину цих росіян просто знищимо”, – пояснив військовий експерт.

На його думку, росіяни це усвідомлюють, тому і намагаються торгуватися. Звідси й заяви Кремля щодо знищення Херсона або підриву Каховської ГЕС. У такий спосіб Росія готується до зустрічі G20 15 – 16 листопада.