Поки ми спали! Луценка підкосило – за нього взялись. Вилучили – кум Порошенка в ауті, серйозні проблеми

Федеральні прокурори Нью-Йорка в рамках розслідування проти колишнього мера Нью-Йорка і юриста Рудольфа Джуліані вилучили частину доказів з електронної пошти колишнього генпрокурора України Юрія Луценка і екс-глави фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляє Bloomberg.

Також в руки прокурорів потрапили дані з електронної пошти бізнесмена Олександра Левіна.

Видання відзначає, що імена українських політиків стали відомі при копіюванні тексту і його перегляді в текстовому редакторі.

Луценко був ідентифікований в ході розслідування щодо імпічменту Трампа як головне джерело інформації для Джуліані, яка використовувалася для компрометації і, в підсумку, для відставки тодішнього посла США в Україні Марі Йованович, відзначають журналісти.

Прес-секретар Луценка заявила виданню, що він діяв відповідно до українського законодавств і був відкритий для спілкування з правоохоронцями США.

Насіров, за даними The Wall Street Journal, був інвестором в проект нерухомості, який підтримував Парнас.

Левін заявив, що співпрацює зі слідством у справах, пов’язаних з Джуліані і його соратниками Парнасом і Фруманом, але стверджує, що ніколи не зустрічався з Джуліані.

Федеральні прокурори підозрюють, що Джуліані міг порушити закони про лобіювання, коли діяв як незареєстрований іноземний агент, працюючи на колишнього президента США Дональда Трампа.

Цю новину вже прокоментував колишній депутат і член наглядової ради “Укрзалізниці” Сергій Лещенко в своєму телеграмі.

У колишнього генпрокурора і кума Порошенка Юрія Луценка намічаються дуже серйозні проблеми в США.

Федеральні прокурори Нью-Йорка вилучили докази з електронної пошти, яка, ймовірно, належить Луценку. Зроблено це в рамках розслідування щодо Руді Джуліані. Слідство вивчає, чи порушував Джуліані закон про іноземний лобізм.

Про те, що вилучені електронні листи Луценка, свідчать судові матеріали, про які пише агентство bloomberg.

Прокуратура США отримала доступ до аккаунту Луценка приблизно в той же час, коли слідчі також отримали доступ до аккаунту Джуліані в iCloud.

Іншими особами, чиї повідомлення були вилучені, є Роман Насіров, а також Олександр Левін, український американський бізнесмен і прихильник колишнього президента Дональда Трампа.

Так, прокуратура вилучила обліковий запис електронної пошти, яка, як вважається, належала Насірову в грудні 2019 року, а також iPhone і iPad Левіна.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.