Поки ми спали! Разумков похолов: У Слузі викрили. Страшна правда – проєкт Ахметова, дізнались всі

Дмитро Разумков ще у листопаді підтвердив, що створюватиме власну політсилу. Хто її фінансуватиме – поки невідомо. Однак у “Слузі народу” не виключають, що до цього причетний Рінат Ахметов, передає 24 канал.

З мого досвіду, такі партії фінансують дуже багаті люди, які зацікавлені мати якісь преференції в політиці, – сказала заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук сказала в авторській програмі Сергія Лещенка “Що це було?”.

Вона пояснила, що зазвичай такі партії фінансують саме олігархи. Журналіст Лещенко у розмові висловив думку, що фінансуватиме проєкт Разумкова Рінат Ахметов. Євгенія Кравчук цього не заперечила.

Я можу сказати, що багато осіб з “Розумної політики” і сам Разумков з’являються на каналах Ахметова. Це дуже помітно, практично кожен день і у різних форматах. Чи це випадковість? Думаю, ні, – зауважила “слуга народу”.

Вона висловила сподівання, що Разумков буде чесним з народом і сам публічно заявить про цю особу. Нагадаємо, що основну свою медійну кампанію Разумков готує саме на каналі Ахметова. У зв’язку з чим кількість ефірів з ним останнім часом перевалила за 100.

Щобільше політичний аналітик Олексій Братущак стверджує, що варто звернути увагу, які медіа зацікавила сама новина про створення його міжфракційного об’єднання. Ось повний перелік:

– проросійський телеканал “НАШ”;

– ахметівський телеканал “Україна-24” (це той, що нині МедведчукТБ-лайт);

– проросійські Вєсті.юа;

– проросійське “Новоє ізданіє” (так тепер називається Шарій.нет);

– патріотичний та незалежний від олігархів телеканал “Прямий” (кому там Порошенко передав акції, що тепер канал потрапив в таку кампанію?).

На цьому брифінгу Разумков вкотре повторив: “Люді в нас розумні, люди все бачать”. Він це по кілька разів на день каже. Що ж, сподіваюсь, що інформаційну підтримку Разумкова з боку проросійських медіа теж побачать. І все зрозуміють…

PS Ой, забув ще одного учасника брифінгу – проросійський сайт “Страна”. Тепер команда мрії Разумкова у повному складі) Водночас телеграм-канал Телекошмар пише, що це не просто підтримка від медіа, які пов’язані з Росією або дружні з олігархами, які мають партнерство/взаєморозуміння з Медведчуком/Москвою.

Це тактика створення політичної сили, орієнтованої на російськомовний електорат і явно конфліктної для Москви. Спробуйте знайти, наприклад, у соцмережах Разумкова вітання із 14 жовтня. Не знайдете, хоч це День захисників та захисниць України. А чому? Хм-хм.

Спробуйте знайти якісь справедливо неприємні Росії висловлювання чи дії Разумкова. Чи не знайдете. Дмитрук у нього там у МФО – це теж не випадковість. Це орієнтування на відповідний електорат. А пам’ятаєте візити Разумкова до регіонів, поки він ще був спікером? Придивіться – там також була своя логіка. :ru::mega::scream: Людина знає, що не візьме національний електорат, тому намагається втягнутися у конкретну нішу.

А в цій ніші неможливо працювати без порозуміння з Москвою та з тими суб’єктами на кшталт Медведчука та Ахметова, чиї медіа просувають відповідний порядок денний.