Поки ми спали! Зеленський ввів санкції проти двох телеканалів – все підписано. Заблокував активи – всі в шоці. Так тримати!

Президент України Володимир Зеленський своїм указом надав чинності затвердженим РНБО санкціям проти двох українських телеканалів – “Перший незалежний” (ТОВ «Тайм Медіа») та UkrLive (ТОВ «Телепростір»).

Про це йдеться в указі №684/2021, оприлюдненому на сайті глави держави.

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 грудня 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, – йдеться у тексті указу.

Санкції вводяться на 5 років. Вони, зокрема, передбачають блокування активів, заборону користування радіочастотним ресурсом, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування тощо.

Указ набирає чинності з дня опублікування.

Крім того, юридичні особи-власники цих телеканалів не можуть здійснювати жодних фінансових операцій на території України та з рахунків українських банків.

Нагадаємо, ТОВ “Медіахолдинг Новини” 18 лютого 2021 року створили 100 працівників санкційних “каналів Медведчука” (ZIK, “112 Україна” та NewsOne). Власником ТОВ “Тайм медіа” зі 100% часткою зазначено ТОВ “Медіахолдинг “Новини”.

24 вересня стало відомо, що народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” та голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич придбав 60% акцій телеканалу “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”), який організували працівники та менеджери санкційних телеканалів ZIK, NewsOne і 112 Україна.

У листопаді Нестор Шуфрич став власником ТОВ “Телепростір” (телеканал UkrLive).

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п’ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.