“Поліція ДНР” влаштувала полювання на людей з грошима

Так звана «Поліція ДНР» у Горлівці розпочала полювання у людних місцях. Відслідковують та затримають не усіх, а лише тих, у кого ще залишились гроші.

Відповідну інформацію повідомив начальник ГУ МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у соціальній мережі, новину повідомляє Корупція.інфо з посиланням на «Преса України».

«За даними, які надходять з окупованої бойовиками Горлівки, «співробітники ДАІ і карного розшуку поліції ДНР» відкрили новий напрямок діяльності – «Їдемо на полювання», – зазначив він.

Аброськін розповів, що найчастіше «жертвами полювання» стають особи, які займали керівні посади або ж місцеві підприємці.

«Наряди поліцаїв» проводять рейди в місцях масового скупчення людей, де можна оцінити купівельну спроможність. Це ринок і торгові центри, в тому числі захоплені бойовиками магазини «АТБ", перейменовані в «Імпульс», – розповідає начальник ГУ МВС у Донецькій.

Саме у цих місцях окупанти вираховують заможних людей, оцінюючи їх зовнішній вигляд і затримують їх. А для того щоб звільнитись, затриманим горлівчанам пропонують заплатити певну суму грошей, яку повинні привезти родичі або ж знайомі.

«Мета «полювання» – пошук коштів на потреби молодої бандитської «республіки», в тому числі і на виплату зарплати поліціям бойовиків», – підсумував Аброськін.