Половини армії РФ більше немає! Фатальний розгром на Донбасі: терміновий наказ Путіна – це кінець!

У боях за Сєвєродонецьк – Лисичанськ втрати угруповання РФ перевищили 50%: не здатні навіть на оборону

Бої за Сєвєродонецьк та Лисичанськ знекровили окупаційне угруповання ЗС РФ.

Угруповання ЗС РФ виконало лише половину завдання, поставленого диктатором Володимиром Путіним. Захоплено половину Донбасу – Луганську область, і при цьому російські частини зазнали тяжких втрат. Про це в ефірі YouTube-каналу “Популярна політика” розповів російський військовий експерт Юрій Федоров.

Він звернув увагу на те, що Путін наказав “відпочити” частинам ЗС РФ, які брали участь у захопленні Сєвєродонецька та Лисичанська. Швидше за все, це вимушений захід.

“Насправді це не відпочинок. Це відведення частин і з’єднань на переформування та поповнення втрат. Це потрібно робити в тих випадках, коли після запеклих боїв війська втратили здатність до ведення бойових дій. Зазвичай це настає в тих випадках, коли втрати в озброєнні та особового складу перевищують 50%. У цьому випадку війська, згідно з підручниками, втрачають здатність до ведення навіть оборонних дій”, – розповів Федоров.

Він упевнений, що штурмові частини російської армії втратили боєздатність, штурмуючи Луганську область. Ситуація настільки плачевна, що під великим питанням їхня здатність просунутися на Донеччині.

“Першої половини політичної мети, поставленої Путіним, було досягнуто. Тепер виникає питання, наскільки швидко і взагалі якщо російські війська виконають другу частину – вийдуть на кордони Донецької області. Для цього потрібно захопити як мінімум два великі міста Слов’янськ і Краматорськ… Вони досить укріплені. Брати їх штурмом буде досить складно для російської армії, якщо загалом можливо”, – констатував військовий експерт.

Як відомо, зараз українські військові стримують ворога на межі Луганщини та Донеччини. Окупанти несуть значні втрати, у чому зізнаються самі.

“Тисячі двохсот і трьохсот”: пропагандист з РФ визнав, що захоплення Лисичанська дорого коштувало російським

Скандально відомий російський пропагандист Анатолій Дремов публічно визнав, що російські окупанти зазнали величезних втрат у битвах з ЗСУ в Лисичанську. Про це він написав на своєму Telegram-каналі.

Дремов стверджує, що за шість тижнів штурму Лисичанська російські окупанти втратили “тисячі двохсот і триста”.

“Дуже радий теплим словам у зв’язку із взяттям Лисичанська. Але ця перемога не така, як ви собі це уявляєте. Нам це обійшлося дуже великою ціною. Ми штурмували це місто цілих 6 тижнів. Тисячі двохсот і трьохсот. Якщо й надалі так піде, це буде дуже сумно”, – заявив пропагандист.

Росіяни щодня отримують наказ просуватися далі, але не завжди його виконують через втрати в особовому складі.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він зазначив, що про значні втрати окупантів зізнаються і полонені, і ті, хто спілкується з населенням в Лисичанську та Сєвєродонецьку.

“Тільки за час штурму Лисичанська у ворога тисячі загиблих і поранених. Так, сил і засобів в них на порядок більше, але українська армія краще підготовлена та вмотивована. З’явиться більше далекобійної зброї – перевага ворога в особовому складі буде нівельована”, – наголосив Гайдай.

Очільник ОВА також додав, що вчора росіяни хотіли просунутися до Донеччини, перерізати автошлях Бахмут – Лисичанськ, що пролягає повз Білогорівку, але знов доповісти своєму керівництву їм нічого. Під тиском наших бійців ворог змушений був відійти.

Поступово дається в знаки окупанту і несвоєчасне підвезення боєприпасів – завдяки влучності наших бійців, які за останні два тижні знищили декілька складів на окупованій території. Один із них днями палав у Кадіївці, підкреслив Гайдай.