Щойно! Літак готують: прямо з Польщі. Партія зброї – масштаби вражають!

Рада міністрів Польщі у вівторок прийме резолюцію щодо надання військової допомоги Україні, зокрема передачу боєприпасів та переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК). Про це написав у  Twitter міністр національної оборони РП Маріуш Блащак.

За моїм поданням ще сьогодні (у вівторок – ред.) Рада міністрів прийме резолюцію у справі допомоги Україні. Ми передамо боєприпаси і переносні зенітно-ракетні комплекси, – повідомив Блащак.

В іншому повідомленні польський міністр зазначив, що провів у вівторок розмову зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим. За його словами, міністри обговорили пропозиції польської допомоги Україні, які Варшава надіслала Києву в середині січня.

Ми готові надати нашим сусідам, зокрема, боєприпаси. Польща солідарна з Україною, – підкреслив Блащак.

Як повідомлялося, глава польського уряду Матеуш Моравецький у вівторок відвідав з візитом Україну. У Києві він провів переговори з Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Польський прем’єр запевнив, що Варшава підтримує Київ у світлі загрози чергової агресії з боку Росії і підкреслив, що Польща надасть Києву військову і гуманітарну допомогу.

Упевнений, що найближчим часом ми зможемо анонсувати поглиблення такої співпраці ( військової – ред.). Ми також її торкалися із паном прем’єром (на зустрічі – ред.), – сказав Шмигаль.

Він наголосив, що Збройні сили України активно нині взаємодіють із польськими та литовськими військовими у рамках LITPOLUKRBRIG відповідно до стандартів НАТО. Денис Шмигаль також розраховує на створення Україною, Великою Британією та Польщею нового ефективного формату політичної співпраці в Європі. Прем’єр також додав, що Україна розраховує на підтримку Польщі під час її головування в Організації безпеки та співробітництва у Європі.

У розв’язанні питань, пов’язаних із російською агресією, ми також розраховуємо на співпрацю з Польщею під час її головування в ОБСЄ у 2022 році, – зазначив Шмигаль.