ПОМСТА ЗА ІЛОВАЙСЬК! ЗСУ оточили всіх: там пекло- тотальне знищення. Коридору не буде – нарешті!

Війський аналітик, ветеран російсько-української війни, екскомандир штурмової роти батальйону «Айдар» Євген Дикий пояснив, чим для української сторони вигідна ситуація в Бахмуті, де йде успішна утилізація окупантів.

“У них же ж це великий “Артемовск”, який “героїчно” брали 10 місяців, на нього поклали 100 000 вагнерів, і з них щонайменше 20 000, а за деякими даними до 40 тисяч, саме вбитими. Це єдина їхня, при тому дуже умовна, дуже сумнівна, але єдина їхня перемога, починаючи з липля минулого року, і потримати його пару місяців, а потім повернути нам — це для них політично провальна історія, і тому вони туди стягнули 50 000 своїх резервів, а для нас це просто подарунок, бо в них вже немає стратегічних резервів десь в глибині. Це, до речі, чудово показав путч “Вагнера”: 800 км до Москви, а нема кому навіть зупинити купку найманців, всі сили на фронті.

Таким чином вони в межах цього фронту ці сили перекидають. Щоб стримати нас під Бахмутом, вони перекидають сили з Запоріжжя — ну, прекрасно, це найкраще, що вони можуть для нас зараз зробити. І скажу таку парадоксальну трохи річ: нам зараз не так бажано взяти Бахмут, як нам бажано ще якийсь час його брати, чим довше ми там затримуємо оці їхні резерви і чим більше ми їх там перемелемо”, — заявив Євген Дикий.

Експерт наголосив, що Бахмут був м’ясорубкою для російської армії весь той час, поки вони його штурмували, а зараз, коли ми його беремо, він знов став тією самою м’ясорубкою.

У Бахмуті, де тривають запеклі бої не один місяць, сьогодні Сили оборони рухаються по флангах вперед. В українських захисників щоденно є просування.

Однак вони тривають тяжких боях, тому що противник попередньо готувався до того, що Сили оборони будуть звільняти українські території. Про це в етері телемарафону розповів Юрій Федоренко, командир роти ударних БПЛА.

Він зазначив, що наразі країна-окупантка у Бахмуті намагається задіювати резерви. Вона на передній лінії використовує не тільки мобілізованих і підрозділи “Шторм Z”, ай регулярні війська.

«Але незважаючи ні на що, щоденно у Сил оборони є здобутки. Більшість панівних висот вдалося забрати під свій контроль і зайняти вигідні позиції для розвитку подальших ударно-штурмових дій», – зазначив Юрій Федоренко.

Також у самому місті Бахмут сьогодні працюють спецпризначенці України. Вони, за словами командира роти ударних БпАК, “точно не дають можливості противнику почувати себе бодай у якійсь безпеці”.

Просування в Бахмуті підтвердив і військовий експерт, ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман розповів у етері телеканалу «FREEДОМ».

Він зауважив, що ЗСУ вже контролюють панівні висоти навколо Бахмута, що дає змогу візуально коригувати вогонь по підрозділах окупантів, які знаходяться у цьому районі.

    «Наші передові групи, штурмові загони зайняли панівні висоти навколо Бахмута. Як кажуть військовослужбовці, які там безпосередньо перебувають, Бахмут видно «як на долоні», і можна обстрілювати російські війська, коригуючи постріли не лише за допомогою дронів та розвідки, а й візуально. Наразі головне завдання ЗСУ — продовжувати знекровлювати та знищувати противника, артилерію та техніку. Ми контролюємо підвіз боєприпасів, їжі, усього…», — підкреслив експерт.

На його думку, для російського угруповання військ у Бахмуті є три варіанти розвитку подій.

    «Перший — вийти з Бахмута, зробити те, що вони називають «жестом доброї волі».

    Другий варіант — здатися в полон.

    Третій варіант — залишатися в Бахмуті, намагатися чинити опір. Тоді їх буде знищено нашими військами, артилерією», — наголосив Олексій Гетьман.