“Помста за тверду позицію”: Скандальний чиновник подав у відставку. “Після виходу із СІЗО”

Посадовець заявляє, що не вимагав хабаря, а всі події – плата за його тверду позицію. Чиновника звільнили з-під варти без внесення грошової застави та відсторонення від посади. Директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Микола Харатін написав заяву на звільнення.

Про це він повідомив на сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, що 30 липня слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали директора одного із департаментів Чернівецької обласної державної адміністрації за одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням.

За інформацією ДБР, чиновник мав отримати «відкат» після перемоги в тендері у сумі 220 тисяч гривень. Згодом стало відомо, що затриманий – директор Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Микола Харатін.

Сьогодні Микола Харатін повідомив у Фейсбук, що він не вимагав жодних хабарів, а на його руках не було слідів від мічених і підкладених доларів.

Своє затримання Микола Харатін пов’язує з помстою за його тверду позицію. Ухвалою Хмельницького міського районного суду його звільнили з-під варти без внесення грошової застави та відсторонення від посади.

«Дорогі мої друзі і недруги також, ніяких хабарів я не вимагав, на моїх руках не було ніяких слідів від мічених і підкладених доларів. Всі події – плата за мою неугодність та тверду позицію. Тому ухвалою Хмельницького міськрайонного суду мене негайно звільнено з під варти без внесення грошової застави і без відсторонення від посади. Розуміючи резонанс подій, залишаю посаду директора департаменту освіти і науки. Написав заяву на звільнення», – написав Микола Харатін.