Понад 500 фур гуманітарної допомоги! Міжнародний штаб не зупиняється – колосальна підтримка

Міжнародний штаб допомоги українцям (МШДУ), відкритий з перших днів повномасштабної війни, вже зібрав понад 500 фур гуманітарної допомоги для різних регіонів України. Про це повідомила голова МШДУ Ганна Крисюк на пресконференції в Укрінформі.

Щодо гуманітарного напрямку, то станом на сьогодні вдалося залучити до України 501 фуру гуманітарного вантажу, більша частина якого розподілена на схід і північ України – це Чернігів, Суми, Харків, Київ; це Донецьк, Луганськ, Миколаїв і Запоріжжя. Частина зараз готується на Херсон, сподіваємось, що буде можливість доставити. Друга частина – для біженців, які знаходяться в Центрі та на Заході України, – поінформувала Крисюк.

За її словами, штаб об’єднав близько 700 волонтерів з 80 країн; найбільше різної гуманітарної допомоги (це медикаменти, їжа, амуніція, фінансова допомога) передають 49 держав.

Країни, які найбільше допомагають через Міжнародний штаб, – це Німеччина, Польща, Люксебург, Бельгія, Швейцарія, Канада, Англія, Грузія, Туреччина, Словаччина, Італія, Іспанія і Франція. Це ті, які практично кожного тижня відправляють вантажі, – зауважила Крисюк.

Вона уточнила, що завдяки трьом напрямкам діяльності – інформаційному, роботі з біженцями та гуманітарній допомозі – вдалося скоординувати зусилля заради акумуляції коштів, взаємодії з державними інституціями в Україні, з правоохоронними органами для того, щоб ця допомога доходила до тих, кому вона вкрай необхідна.

Сьогодні ми говоримо, наскільки важливо взаємодіяти бізнесу, владі, громаді. За різними підрахунками минулого тижня, закумульовано понад 17 млн євро, які пішли на різне устаткування – це і автомобілі, і тактика, і амуніція – близько 12 тисяч бронежилетів закуплено і вже роздано за останній місяць, – сказала голова МШДУ.

Нагадаймо, що вчора Ізраїль  наголосив на відправленні  для України шість літаків з гуманітарною допомогою. Вже доставлені першим літаком 10 тонн ліків та медичних засобів.

Ізраїль відкрив гуманітарний повітряний міст для допомоги Україні. Найближчим часом шість літаків доставлять ліки, медичне обладнання та продовольство для України, – йдеться у повідомленні.

У диппредставництві поінформували, що перший літак із 10 тоннами ліків та медзасобів уже приземлився в Угорщині, звідки вантаж доставили до Львова.