Порошенко і Гройсман не потрапили під нові санкції Росії! У чому справа

Новий список санкцій Росії показовий не тільки з точки зору присутніх там осіб, але і з точки зору відсутніх персон. Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко.

Експерт вважає, що для багатьох українських політиків потрапляння під російські санкції це як нагорода.

«А для тих, хто буде балотуватися на президентських і парламентських виборах, це ще й такий величезний бонус, який вони використовуватимуть як аргумент, що ось вони в списку ворогів Росії. Тимошенко страшно рада. Для неї це залізний аргумент тепер проти всіх звинувачень, підозр і т.п. », – зазначив Фесенко.

Посилаючись на розмову з одним з народних депутатів Фесенко розповів, що депутатський корпус тепер поділився на «білу касту» і тих, хто опинився під підозрою через не потрапляння до списку санкцій.

Говорячи про українські підприємства, які також потрапили під нові російські обмежувальні заходи, Фесенко заявив, що нічого катастрофічного не варто очікувати.

Також експерт пояснив, чому під санкції не потрапив президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, за міжнародними правилами в санкційні списки не можна включати глав держав і глав урядів.

Популярне: “Тепер позбавити людей субсидії буде складніше”: Юрист пояснила, що дає українцям нова заборона

Пізніше цю інформацію підтвердив і прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

«Традиційно президенти не включаються в санкційні списки. Це вже якийсь позамежний крок », – сказав Пєсков.


Варто нагадати, що 1 листопада Росія ввела спеціальні економічні заходи щодо 322 фізичних та 68 юридичних осіб України. Під економічні санкції потрапив ряд українських міністрів, народні депутати, чиновники, судді Конституційного суду України, великі підприємці, журналісти та активісти. Однак, як вияcніл InfoResist, санкції не торкнулися ряду відомих народних депутатів.