Постане перед судом! У королівській родині гримить скандал. “Звинуватили в корупції”

Прокурор Верховного суду Іспанії почав розслідування відносно колишнього короля країни Хуана Карлоса Першого. Воно пов’язане з будівництвом високошвидкісної залізниці в Саудівській Аравії.

Про це повідомляє Reuters.

Слідчі вивчать можливу причетність екс-монарха до корупції при будівництві залізниці, відомої як AVE del Desierto, яка з’єднує міста Медину і Мекку в Саудівській Аравії.

Головне питання, на яке належить відповісти іспанським прокурорам, чи можна залучити Хуана Карлоса до кримінальної відповідальності в світлі того, що до 2014 року у нього був імунітет. У той рік Карлос відрікся від престолу, який займав з листопада 1975 року, і передав його своєму синові Філіпу VI.

“Це розслідування зосереджене, зокрема, на встановленні або виключенні злочинної значущості діянь, які відбулися після червня 2014 року, коли колишній король більше не був захищений недоторканністю”, – відзначили в суді.

В Іспанії членів королівської сім’ї не раз підозрювали і викривав в корупції. В середині березня Феліпе відмовився від спадщини батька після звинувачень останнього у відкритті секретних офшорних рахунків, на який надійшли 100 мільйонів доларів від правителя Саудівської Аравії.