Поставив Медведчука на місце і підтримав Зеленського! Курт Волкер виступив із рішучою заявою

Близкість голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука до президента Росії Володимира Путіна викликає велику стурбованість всередині України.

Українців непокоїть те, які інтереси представляє Віктор Медведчук, заявив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер

Відповідаючи на запитання про поєднання цього факту та особистих стосунків Медведчука з очільником Кремля, Волкер наголосив – важливий обмін полоненими.

Єдине, що я знаю, і це важливий напрямок, він був у переговорах між президентами Путіним і Порошенком в той момент, коли відбувся останній обмін полоненими. Звільнення людей і їх повернення додому до близьких – це важлива справа. І все,– сказав він.

Водночас Волкер зазначив, що "Медведчук, мабуть, надзвичайно близький до президента Путіна". За його словами, саме тому це питання настільки хвилює українців.

Також, Курт Волкер підтримав план Зеленського про повний обмін полоненими

Зокрема, Волкер розповів, що бажання новообраного президента Володимира Зеленського провести обмін полонених у режимі "всіх на всіх" дуже хороша ідея. Дипломат підкреслив, що подібний план є дуже хорошим.

Крім того він відзначив, що російське керівництво ніколи не йшло на повний обмін утримуваних полонених, попри постійні пропозиції української сторони та міжнародних союзників.

При цьому він додав, що Путін може розпочати звільнення полонених з незаконно утримуваних українських моряків.

"Це було б неймовірно. Російська сторона ніколи не бажала йти на повний обмін полоненими. З їхнього боку завжди було багато формальностей, які насправді було неможливо виконати. Останній великий обмін відбувся півтора року тому. Думаю, з боку Росії було б хорошим жестом звільнити українських моряків, затриманих у міжнародних водах у Керченській протоці в листопаді 2018 року (Росія наполягає, що українські кораблі перебували в її внутрішніх водах – Ред.)", – додав Волкер.

Окрім того, Курт Волкер розповів, що на інавгурацію президента Володимира Зеленського з США прибуде делегація "найвищого рівня представництва". За словами дипломата на інавгурація президента Володимира Зеленського прибуде ціла делегації із США. При цьому він розповів, що представники США будуть дуже серйозного рівня.