Потужний удар! Генерал терміново звернувся до Зеленського. Путін такого не чекає

У переговорах щодо Донбасу в «нормандському форматі» і не тільки Путін виходитиме з інтересів Росії, тому главі нашої держави слід виходити з інтересів України і наполегливо відстоювати свою точку зору.

Таку пораду Володимиру Зеленському щодо переговорів з Путіним про Донбас дав в інтерв’ю «Апострофу« ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Юрій Думанський.

«Ми повинні розуміти, що Росія виходить зі своїх власних інтересів. Вона не виходить з інтересів України. Її інтерес – стати світовим лідером. Через які процеси? Через процеси тиску, війни, втручання в політичні процеси різних країн. Але ж ми також повинні вчитись грати. Давайте цьому вчитись», — сказав Думанський.

Генерал ЗСУ також наголосив, що перед переговорами в Парижі Володимиру Зеленському слід пояснити українському суспільству, якими аргументами під час переговорів з президентом Росії збирається послуговуватись Президент України.

«Хотілося б почути від президента і його команди концепцію дій. Не треба розкривати весь план, але концепцію дій повинні суспільству показати. Тоді б, можливо, суспільство і підтримувало розведення (військ на Донбасі — ред.). Хоча багато хто, зокрема і експерти, вже це підтримують», — зазначив генерал-лейтенант ЗСУ Юрій Думанський.

В свою чергу, Президент України Володимир Зеленський наполягатиме на Нормандських переговорах на трьох позиціях щодо розв’язання конфлікту. Про це розповів народний депутат України Микита Потураєв в ефірі ток-шоу “Право на владу”

“Буде так зване комюніке, це засвідчення про що говорили лідери… Звідти не приїде новий Мінськ чи Париж. Звідти приїдуть три речі, власне на що ми сподіваємося. Перша річ — це стале припинення вогню на всій лінії розмежування, до речі це прописано в Мінських угодах на самому початку. Друге це звільнення всіх наших військовополонених й політв’язнів, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. І третій пункт, що тільки після виконання двох перших пунктів може розпочатися політичний процес, а саме вибори”, — пояснив Потураєв.

Нагадаємо, “нормандська” зустріч запланована на 9 грудня в Парижі. У зустрічі візьмуть участь лідери чотирьох країн: України, Росії, Франції та Німеччини. Очікується перша зустріч Президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.