Повернення у велику владу. Гончарук “вилітає”. Зеленський знайшов заміну. Терміново

Одразу три джерела при владі підтвердили наміри Зеленського змінити нинішнього прем’єра Олексія Гончарука на Сергія Тігіпка.

Президент Володимир Зеленський розглядає на посаду прем’єр-міністра політика Сергія Тігіпка. Переговори з ним досі тривають.

Про це пише Kyiv Post з посиланням одразу на три джерела в уряді.

Водночас ні речниця Зеленського, ні прес-служба компанії Тігіпка Tigipko Group TAS не прокоментували запитання журналістів щодо планів президента.

Інформацію, що питання призначення Тігіпка на 99% вирішене, підтвердили джерела lb.ua.

«Це питання вирішене. Гончарук захищений імунітетом, тому він піде за власним бажанням. Після цього буде скликана позачергова сесія і підтримане голосами призначення», – сказало джерело УНІАН при владі.

«Сьогодні завершується робота місії МВФ і після цього готуються оголосити», – додав другий співрозмовник.

Тігіпко – один з ветеранів української політики. З 1990-х він маневрував між бізнесом, політикою і державною службою. Уперше він з’явився на державній службі у ролі заступника прем’єр-міністра при прем’єрі Павлу Лазаренку у 1997 році й залишався протягом 2 років, працюючи на наступника Лазаренка Валерія Пустовойтенка.

У 1990-2000 роках він був міністром економіки в уряді Віктора Ющенка, який став президентом у 2005 році. Тігіпко й сам балотувався на пост президента у 2010 році, посівши третє місце.

На парламентських виборах у 2012 році об’єднав свої зусилля з «Партією регіонів» Януковича й обійняв посаду заступника прем’єр-міністра при прем’єрі Азарові.