Повернуться додому! Після зустрічі з Ердоганом Зеленський виступив із потужною заявою

Президент Володимир Зеленський очікує найближчим часом узгодження списків для повернення полонених українців із тимчасово окупованих територій.

Про це розповів Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів на спільному брифінгу президентом Туреччини 3 лютого.

“Обмін наших полонених, я би його назвав – повернення українських громадян додому, – це одна з наших пріоритетних глобальних задач. Можна сказати, наша місія, з якою, мені здається, ми непогано справляємось”, – зазначив президент.

За словами Зеленського, переговори щодо обміну тривають за двома напрямками: в Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи щодо осіб, які перебувають за ґратами і у підвалах ОРДЛО, та з Росією (більшість заручників – кримські татари). Він зазначив, що в Мінську українська сторона вже віддала в роботу свій список.

“Там готується список, він дуже великий. Я думаю, найближчим часом будуть дати першої частини. Чому першої, тому що дійсно там (в ОРДЛО) дуже багато людей. Другий трек – це розмова з російською стороною щодо обміну полонених, які знаходяться в Криму чи на території РФ. Там теж почалась робота. Я впевнений, що теж найближчим часом будуть дати. Вся наша команда над цим дуже важко але таки працює”, – додав Зеленський.