Повернути в Україну! Міністр не стримав слів: “Продовжує брехати”. Цинізм вражає – міжнародний скандал

Україна і надалі вимагає повернення православної ікони, викраденої в Луганську і подарованої міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову під час візиту до Боснії.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Твіттері.

«Українська ікона обпалила руки навіть досвідченим у цинізмі російським дипломатам, які від неї відхрестилися. Але пан Додік продовжує брехати, перевершуючи своїх старших друзів. Україна надалі вимагає повернення ікони», – написав дипломат.


Голова Президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік публічно відмовився повертати Україні ікону, яку він місяць тому подарував міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову.

За словами політика, Україна ніколи не піднімала питання про зникнення ікони.

«Це сімейна ікона. Навіть сьогодні влада в Україні не шукає цю ікону », – сказав він, пообіцявши повернути ікону тим, від кого він її отримав.

«Я подзвоню людям, які дали мені цю ікону, я поверну їх їм публічно, і нехай вони пояснять інші речі», – майже пригрозив дарувальникам Додік.

Як повідомлялося, під час візиту міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова у Боснію і Герцеговину йому подарували 300-річну українську ікону, що раніше зберігалася в Луганську. За даними ЗМІ, українська ікона повернулася у Боснію і Герцеговину для проходження експертизи.