ПОВІСТКУ ПРЕЗИДЕНТУ! Порошенко, ти дострибався: УЖЕ В СУДІ – розкрилось СТРАШНЕ! Нагрів на мільярди – Україна в шоці!

Досудове розслідування у справі Петра Порошенка, що стосується його можливого вчинення державної зради та сприяння діяльності терористичної організації в період з 2014 по 2015 роки, завершено. Про це повідомила Тетяна Сапьян, речниця Державного бюро розслідувань. На даний момент адвокати Порошенка ознайомлюються зі зібраними матеріалами.

Досудове розслідування завершено, сторона захисту знайомиться з матеріалами справи. Коли завершиться ознайомлення, матеріали передадуть в суд. Більше інформації нема, – повідомили у ДБР. 

Після скерування обвинувального акту стосовно Петра Порошенка до суду, у нього змінюється статус – екпрезидент стає обвинуваченим.

Також в Мережі пишуть, що Порошенко посилив особисту охорону і намагається мінімізувати власне перебування на вулиці.  Охороні категорично заборонено підпускати до нього будь-кого із документами в руках, із телефонами чи камерами, а також невеликих груп людей без погодження.

Нагадаємо, у 2021 році Петру Порошенку була пред’явлена підозра за порушенням двох статей Кримінального кодексу: «державна зрада» та «сприяння діяльності терористичних організацій». Це стосується справи про незаконну купівлю вугілля з територій «ДНР» та «ЛНР» протягом 2014-2015 років. На той момент правоохоронні органи зазначали, що обсяг торгів становив приблизно 1,5 мільярда доларів.

Згідно з версією слідства, Порошенко використав свої президентські повноваження для незаконного припинення імпорту вугілля з ПАР. За вимогою Росії він уклав контракт на постачання вугілля в Україну із підконтрольних Донбасу територій. Крім Порошенка, у цьому справі були залучені Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики Володимир Демчишин та бізнесмен Сергій Кузяра.