Повна евакуація з Енергодару! Рішення на столі – все готове: колони з міста. Вперше за рік – ЗАЕС здають?!

Російські окупанти готують списки для евакуації працівників “Росатому”, а також робітників Запорізької атомної електростанції, які підписали контракти з ним.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк, коментуючи ситуацію на Запорізькій АЕС.

За його словами, загалом є інформація, що кількість військових на території самої станції та навколо її, в місті і навколо нього збільшується. Зростає і кількість боєкомплекту, який завозять на територію міста, зокрема, атомної станції. Постійна військова техніка патрулює всередині і периметром атомної електростанції. Тим не менш, вони готують списки для проведення евакуації.

“Сьогодні немає ще факту евакуації, сьогодні є підготовка і старт до готовності евакуюватись і працівникам “Росатому”, і працівникам окупаційної влади, яка сьогодні в місті працює, і керівникам комунальних підприємств, дії яких підпадають під ознаки колабораційної діяльності. Як це буде робитися, яким чином, я думаю, про це поки що ніхто не знає”, – зауважив посадовець.

“Я впевнений, що наші військові і служби розвідки працюють і вироблять той план деокупації, який дозволить нам не переживати за стан Запорізької атомної електростанції”, – додав Іван Самойдюк.

Також  грузинський військовий експерт, доктор політичних наук Вахтанг Маісая, чому російські окупанти можуть втекти із території Запорізької атомної електростанції.

Експерт припускає, що росіяни можуть замінувати станцію, а після входу українських Збройних сил – підірвати її, щоб перекласти відповідальність на Україну.

“Тобто такий зловісний план також можливий.Тому або вони дійсно хочуть залишити Запорізьку атомну станцію, або це – чергове вкидання у контексті інформаційної війни. Але я думаю, що швидше за все вони залишать атомну електростанцію”, – вважає він.