Повна окупація Донеччини? Армія РФ йде ва-банк: ЗСУ в люті – знищюють усіх! План Кремля на дно!

Війна в Україні вступила в нову фазу. Після деокупації Херсона російські військові, які втекли з Правобережжя Херсонської області, були перекинуті в три регіони – Запорізьку, Луганську та Донецьку області. Про це повідомив заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький в інтерв’ю виданню Bild.


За його словами, окупанти вважають Запоріжжя, Луганщину і Донеччину “своїми” та прагнуть до їхньої повної окупації.

Скібіцький додав, що особливо гострою ситуація стала в Донецькій області. ЗС РФ і найманці ПВК Вагнер зосередили свої атаки насамперед навколо міста Бахмут, хоча і зазнають там величезних втрат.

“По-перше, вони хочуть контролювати всю Донецьку область. По-друге, атакувати міста Краматорськ і Слов’янськ з півдня. І, по-третє, Пригожин дбає про свій престиж”, – пояснив заступник начальника ГУР Міноборни дії загарбників на бахмутському напрямку.

“Власнику ПВК Вагнера потрібен успіх, тому що він неодноразово публічно звинувачував російську кадрову армію в тому, що вона не просувається вперед. “Але і йому особливо нічого показати”, – додав Скібіцький.

Росія готується до нового наступу на Україну, який може відбутися в найближчі місяці. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни 19 грудня.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія хоче влаштувати нову масштабну атаку на Україну в 2023 році.

Ексглава Служби зовнішньої розвідки України, генерал Микола Маломуж вважає, що у російських загарбників вже немає шансів поліпшити своє становище на фронті. Але російський диктатор Володимир Путін все одно планує провести ще одну масштабну наступальну операцію. Таке рішення стане агонією путінського режиму.