Повне виведення військ! Кремль дає назад – таємна нарада в Кремлі: Путіну доповіли. Гнати геть – переможемо!

Росія проводить примусову мобілізацію на тимчасово окупованих українських територіях, але тепер “за законом”. На фронті окупанти намагаються прорватися до Бахмута.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Окупувавши міста та села Луганщини, росіяни спочатку стверджували, що примусова мобілізація проводитиметься виключно на захоплених у 2014 році територіях. Втім, чоловіки поступово зникали і в Старобільську, в Біловодську, і навіть у нещодавно захоплених Сєвєродонецьку та Лисичанську. Деякі встигали сказати рідним, що їдуть «У справах до Луганська», але не повернулися і дотепер. Коли на окупованих вісім років тому територіях чоловіки дійсно почали закінчуватися, примусову мобілізацію вирішили проводити по всій території Луганщини. Днями видали навіть відповідне розпорядження. Отримав паспорт «ЛНР», які ледве не по вулицях розвозили навесні і влітку, як цигани крейду, йди на фронт”, – написав він у Telegram-каналі.

Гайдай заявив, що росіяни намагаються посилити наступ на Бахмут, тому очікують на нові сили в піхоті, аби зменшити власні втрати. Так, впродовж 18 серпня Збройні сили України відбили вісім атак ворога.

“Більшість із них була спрямована саме на вищевказаний населений пункт, штурм на який вони організовують у тому числі із сіл та міст Луганщини. Ще на одному напрямку бої точилися із самого ранку. Біля вісьмох населених пунктів росіяни залучали авіацію. Лише за минулу ніч вони 16 разів використовували ствольну та реактивну артилерії, спрямовуючи удари по населених пунктах і укріпленнях наших військових”, – додав голова ОВА.

Крім того учора президент Росії Володимир Путін провів кілька нарад у різних складах та форматах, під час яких обговорювалися перспективи проведення так званої спеціальної військової операції.

Про це пише Telegram-канал Генерал СВР.

Як йдеться в пості, також, учора Путін спілкувався з людьми із близького кола. У ході наради з представниками управління міністерства оборони та Генштабу, у присутності секретаря Ради Безпеки РФ Миколи Патрушева, президентові остаточно дали зрозуміти, що ні в кого у міністерстві оборони та в Генштабі немає впевненості не лише в доцільності подальших спроб наступу на фронті, а й навпаки, вважають, що контрнаступ українських військ може бути ефективним і загрожує втратою для Росії “знову придбаних територій”.

Представники Генштабу та міністерства оборони, присвячені планам Путіна щодо захоплення України до початку війни, за очі нарікають президенту тим, що Україна зараз використовує ту тактику, від якої в ніч на 24 лютого перед початком війни відмовився Володимир Путін, а саме планомірно знищуювати ударами склади, техніку, інфраструктуру, командні пункти супротивника і т.д. проводячи підготовку ПЕРЕД наступом, а не одночасно з ним, як пише Генерал СВР.

Треба сказати, що практично все військове керівництво Росії покладає провину як за невдалий початок і загалом перебіг військової операції, так і величезні втрати живої сили та озброєнь саме на президента Володимира Путіна. У військового керівництва немає сумнівів, що їх зроблять крайніми за всі невдачі та проблеми на фронті. А ця нарада фактично закінчилася висловлюванням Патрушева про необхідність пошуку виходу з ситуації інакше, за вдалого контрнаступу ЗСУ, проблеми накопичуватимуться як снігова куля і вирішуватиме їх важче з кожним днем.

Telegram-канал зазначає, що всі наступні наради та спілкування президента з близькими були присвячені пошуку виходу. Обговорювалися різні варіанти, від можливості мобілізації та застосування тактичної ядерної зброї, до відкриття другого фронту у третій країні та, нарешті, до “жестів доброї волі” із поверненням Україні захоплених територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

Також, обговорювався “крайній” варіант, коли Україні крім перелічених територій, ЛДНР, знову ж таки, з “доброї волі” погодяться повернути території, захоплені після 23 лютого цього року. Рішень вчора прийнято не було, але обговорення “крайніх” варіантів у присутності та з ініціативи президента привело багатьох до смутку. Всі без винятку співрозмовники Путіна зрозуміли, що “хороших” варіантів вирішення нагальних та майбутніх проблем на фронті президент просто не має. Розчарування еліти в лідері – найгірше, що може бути для президента. Путін вчора фактично дав старт “початку кінця” своєму правлінню та режиму, який він очолює.