Повне виведення військ! ЗАЕС все – український прапор: Путін не чекав. Що відомо?

Державний департамент США переконаний, що Росія мусить вивести звідти свої сили та передати контроль над АЕС Україні.

Про це заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

«Росія повинна залишити АЕС і повернути її під контроль України»,- підкреслив представник американського відомства.

Сполучені Штати Америки підтримують будь-які зусилля, що сприяють стабільності та зменшують загрози цілісності АЕС, нагадавши про діяльність МАГАТЕ в Україні. Також важливим є повернення повного контролю над роботою АЕС українській владі, щоб уникнути катастрофічного ядерного інциденту.

«ЗАЕС та її енергія належать Україні. Захоплення Росією станції, а також зловживання щодо українських цивільних операторів створюють величезну нестабільність і небезпечні умови на цій атомній електростанції», – резюмував речник Держдепартаменту США.

Нагадаємо, російські загарбники продовжують привозити свій персонал на Запорізьку АЕС, прагнучи замінити українців, які відмовляються з ними співпрацювати.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

“Проблеми на ЗАЕС досі існують! росіяни продовжують завозити свій персонал на захоплену Запорізьку атомну станцію. Таким чином вони хочуть замінити тих українців, які відмовляються працювати на окупантів”, — зазначив він.

Як зауважив Лубінець, що від початку захоплення АЕС росіяни змушують її працівників укладати договори з “росатомом”, однак українці від цього відмовляються й більшість працівників, попри тиск та погрози, Україну не зрадили.