Повномасштабний наступ! Карту злили – Путін похолов: все відомо – зібрати всіх. Повний крах!

Видання The New York Times опублікувало карту із розташуванням військ РФ на кордоні з Україною. Редакція зазначає, що російські війська оточують Україну із трьох сторін.

“За даними українських та західних офіційних осіб, на кордоні з Україною зараз перебувають близько 100 тисяч військових. Американські спецслужби підрахували, що Кремль розробив плани військової операції за участю до 175 тисяч військовослужбовців, яка може розпочатися найближчими тижнями”, – пише NYT.

Росія “на шляху” до отримання всього необхідного для початку вторгнення. Так, наприклд, NYT інформує, що дві групи російських військ розташовані біля кордону з Білоруссю, поряд з містами Єльня та Клінці.

Ще три групи розташувалися поблизу Воронежа. Американське видання зазначає, що вони можуть загрожувати Києву у разі проведення воєнної операції.

Ще одна група знаходиться в районі Волгограда, дві – біля кордону із окупованим Донбасом. Також військові РФ розташовані в окупованому Криму та біля міста Кореновськ.

Варто також зазначити, що впродовж останніх місяців Путін наступає на горло європейським і американському лідеру.Президент РФ намагається змінити точку концентрації зусиль, змістити політичний фокус — з деокупації захоплених українських територій на «відведення» військ на території РФ. 

Цим підведенням і маневрами можна займатись довго, примушуючи світ забути — з чого ж все почалось, і в чому суть початкових вимог до РФ. А почалось, нагадаємо, з агресії проти суверенної країни, порушення її територіальної цілісності і продовжилось запереченням права на існування цілого народу. Таку думку вивсловив політичний оглядач Дмитро Тузов.

“Путін забиває кілки, означаючи периметр своєї імперії. Прикметно, що це він робить в густозаселеній Європі, в якій вже існують й інші держави. На які йому демонстративно плювати. Звикнуть і посунуться. А якщо ні — у Путіна є серйозний аргумент. Він їм відключить газ”, – заявив Дмитро Тузов

Політичний оглядач додає, що в українців, звісно, президент РФ взагалі нічого не питає. За версією Путіна — якщо домовитися з американцями, паркан імперії можна просто пересунути на захід і суттєво розширити створений Росією на українських територіях анклав «ЛДНР», підсунувши його буквально під ніс європейцям.

“Якщо ж Путін не домовиться з американцями про перетворення України на любий йому суцільний «ЛДНР» — почне війну. Принаймні, саме цими діями з підготовки до війни він і шантажує західний альянс”, – додає Тузов.

Шантаж, як зазначає політичний оглядач Тузов, спрацьовує. Зусилля світової дипломатії тепер концентруються не стільки на відновленні української територіальної цілісності, а, передусім, на обговоренні накопичення путінських військ на кордонах з Україною.

Світова дипломатія намагається уповільнити темпи нагромадження цих військ, а стратеги аналітичних центрів зайняті розрахунком часу, потрібного для концентрації кількості дивізій. Вони стежать за розгортанням допоміжної інфраструктури, польових госпіталів з мобільними крематоріями.

“Прошу відмітити — все це відбувається на тлі заяви ядерних держав про неприпустимість ядерної війни. Сам факт такого «несподіваного» висновку, який, здавалось, зробили ще в часи Карибської кризи, має загнати громадянина Німеччини, Франції, Нідерландів, чи, навіть й США в справжній психологічний ступор.

В стані якого локальна війна на сході континенту — в Україні, із застосуванням «звичайних», а не ядерних озброєнь, може здаватись дрібницею, не вартою уваги. Мовляв, добре, що всю планету не спалили. Це такий фон, на якому відбуваються розмови про Україну. Без участі України. Але ці відчуття безпеки оманливі”, – додає Дмитро Тузов.

Експерт зазначає, що у найгіршому варіанті, якщо Путін наважиться на атаку, буде битися не лише Україна. Як поінформував про це зовнішній світ, зокрема, й міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Навряд чи будуть, склавши руки, сидіти поляки, які добре знають ціну окупації своєї країни. Так само і Литва, Латвія, Естонія.

“Ці балтійські країни, хоч і невеличкі територіально, але члени НАТО, на захист яких поширюється дія 5-го пункту Вашингтонської угоди. Впевнений — передавати зброю українським партизанам буде не лише Джозеф Байден. У тих же поляків просто не буде іншого виходу, як підтримувати Україну.

Або рух опору в Україні. Путін з Лукашенком показали полякам першу серію прикордонного сценарію і свої плани як стосовно Польщі, так й всього Європейського Союзу. У Варшаві ці сигнали оцінили, думаю, правильно. Нагадаю, що й Сполучені Штати під час 2-ї Світової пройшли етап участі у війні постачанням зброї та амуніції Великій Британії. Це було ще до висадки в Нормандії”, – зазначає Дмтро Тузов.

За словами Тузова, якщо масштабно спалахне в Україні, весь континент може бути втягнутим у 3-ю Світову війну. І не гібридну, інформаційну чи ще якусь, а справжню.