Повний відвід військ? Масова втеча окупантів – Херсон все, це таки сталося. Переможемо!

Російські військові пропагандисти продовжують перебувати в шоці від тієї катастрофи, що насувається, за підсумками якої ЗСУ готуються повернути під свій повний контроль Херсон.

З різних джерел продовжує надходити інформація про те, що російська армія готується до втечі на східний берег Дніпра під тиском української армії. Один із найбільших військових телеграм-каналів РФ пропагандиста Юрія Котенка повідомляє, що вже завтра, 10 листопада, останні підрозділи російської армії покинуть Херсон. У поки що окупованому місті вже знято всі російські прапори з адміністративних будівель, а блокпости на правому березі кинуто російськими військовими.

Котенко підкреслив, що втеча російської армії з Херсона стане шокуючою для мільйонів росіян.

“Судячи зі знятих з адміністративних будівель Херсона прапорів, Росія все ж таки залишає Херсон, про що вже повідомили провідні канали. Це рішення є шокуючим для тисяч і мільйонів людей, які борються за Росію, гинуть за Росію, вірять у Росію і поділяють переконання русского міра”, – пише він.

Ледве приховуючи власне обурення, він зазначив, що рішення Кремля втекти з Херсона стане політичним і піде на розсуд історії.

Зазначимо, що на Півдні України йде жорстоке протистояння ЗСУ з РОВ, але деталі поки що тримаються в таємниці. Роспропаганда та воєнкори дружно “скулять” про вимушений відхід путінської армії. У деяких прифронтових селах на окупованій частині Херсона вже не видно російських військових, повідомляють місцеві жителі.

Також є інформація, що російські військові закритими автомобілями відвозять БК від лінії фронту у бік Півдня.

Нещодавно стало відомо, що окупанти підривають мости через річки, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ. Виведено з ладу три надводні переправи. Підрив мостів на правобережці говорить про набагато більше, ніж можна собі уявити, зазначає журналіст Олександр Коваленко.

“Зверніть увагу, де саме і які мости підривають. Це не для створення умов ефективної оборони, а для створення тимчасових, але все ж таки труднощів контрнаступу ЗСУ”, – написав він у Тelegram. З урахуванням тактики ЗСУ рухати фронт, а не вклинюватися, а також розташування мостів, “створення для українських підрозділів якоїсь пастки практично неможливо”, зазначає експерт.

Але втім поки що всі чекають на офіційні повідомлення від Генштабу.

Зазначимо, що депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань також повідомив про кепські справи загарбників на правобережжі Херсонщини.

“Сьогодні в росіян фактично розпочався обвал всієї лінії фронту на Херсонському напрямку і вони почали масовий відхід. На Бериславському напрямку окупанти зникли в низці населених пунктів. Тобто окупантів станом на зараз там немає. Росіяни масово відходять. Проте відходячи вони підривають мости”, – сказав Хлань 

Він також додав, що окупанти укріплюють оборону на лівому березі, щоб безпечніше вийти з правобережжя Херсонської області.

“Окупанти підривають мости для того, щоб призупинити натиск наших Збройних Сил. Також для того, щоб забезпечити свій відхід вони посилюють свої позиції в районі Нової Каховки та Козацького. Сьогодні вони намагаються посилювати деякі власні позиції, щоб стримати наступ ЗСУ та безпечно відійти з правого берега Дніпра”, – зазначив депутат.