Повторна окупація? Українці в жаху – ворог пішов ва-банк: потужний штурм міста. ЗСУ переб’ють всіх!

Росіяни спробують знову окупувати Куп’янськ. Зараз вони намагаються захопити висоти чи навіть вийти до міста. 

Про цеповідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук. 

«Зокрема, сюди завели десантно-штурмові підрозділи, посилилися вони й танковими підрозділами, які за підтримки авіації та артилерії намагаються чинити спробу штурми на наші позиції». 

Зазначимо, що на Куп’янському напрямку українські війська з січня стримують противника. Сьогодні цей напрямок для росіян у пріоритеті, як і для українських оборонців. Під Куп’янськом РФ зазнає великих втрат у десантних підрозділах. Про це у прямому ефірі одного з українських телеканалів сказав військовий аналітик, співробітник СБУ Іван Ступак. 

“Із січня українські військовослужбовці на цьому напрямку стримують російські війська, саме стримують. Так, на жаль, треба визнати, окремі тактичні перемоги є у росіян. Десь їм вдається продавлювати наші позиції, заходити на них, але минає зовсім небагато часу, і наші військові знову повертають ці позиції. І такі речі можуть відбуватися дуже часто, по кілька разів на день. І тому дуже важко відстежувати, які саме позиції наші, а які перебувають зараз за російськими військовослужбовцями”, — сказав Ступак. 

Цей напрямок для росіян зараз у пріоритеті, каже він. 

“Вони давно собі поставили Куп’янський напрямок як пріоритет. Українське командування теж у пріоритет його ставить, оборону насамперед. Постійно вона покращується, укріплюються фортифікаційні споруди”, — доповнив гість ефіру. 

На цьому напрямку, за словами Ступака, російські війська зазнають великих втрат саме в десантних підрозділах. 

“Російський Генштаб кидає десантників, розраховуючи на те, що, використовуючи свій досвід, свої знання, вони зможуть продавити ситуацію”, — доповнив гість ефіру. 

За словами експерта, росіяни продовжують застосовувати тактику “м’ясних штурмів”. 

“Наші військові зазначають, що більший все-таки пріоритет для російських військ — це “м’ясні штурми”. До того ж за умови, що вони використовують доволі високоякісні підрозділи. Тобто стоїть завдання максимально швидко дати результат. Командування просить результат — значить будемо робити. Якими зусиллями, якими силами, якими втратами — особливо вже нікого не цікавить”, — зазначив гість ефіру. 

 

Як приклад Іван Ступак навів ситуацію з Авдіївкою. Щомісяця російське командування ставить завдання захопити це місто. 

“Щомісяця щось не виходить в окупантів. І це — завдяки мужності українських військовослужбовців, наших захисників. Тому у ворога не виходить. Це вже перетворюється, знаєте, на якусь ману. Потрібно взяти, але ми несемо втрати. А яка різниця — людей ще наберемо. Головне — взяти”, — доповнив аналітик. 

А професійних військових, каже Ступак, у росіян не залишилося — усі в Україні. 

“Найпрофесійніші військовослужбовці російські — вже в Україні, у різному стані. Або ще продовжують воювати, або вже загинули, або зникли безвісти, або перебувають у полоні. Кому, звісно, пощастило, той ще встиг вискочити з війни, отримати гроші”, — зазначив гість ефіру. 

Більш професійних військових армії РФ в Україні більше не з’явиться, ніж ті, що були на початку повномасштабного вторгнення, вважає аналітик. 

“Ті, хто пішли воювати виключно за гроші, або, як Путін каже, за покликом серця, або ті, у кого промиті голови, мовляв, діди воювали, били фашистів, і я піду, — вони вже всі тут. Зараз воюють, в основному, колишні водії автобусів, далекобійники, айтішники. Ось, наприклад, російські журналісти показували, що загинув в Україні доглядач Третьяковської галереї. Ось такий контингент воює зараз. Але вони беруть кількістю, на жаль”, — резюмував Ступак. 

 

Нагадаємо, що ЗСУ звільнили Куп’янськ від окупації майже рік тому – 10 вересня 2022 року.