Прапор України над Маріуполем? Прорив ЗСУ в місто – прямо з фронту: КОРИДОРУ не буде! Чекали всі!

В тимчасово окупованому російськими загарбниками Маріуполі тривожно. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російські окупанти готуються до серйозної битви за захоплене місто.

Водночас росіяни намагаються утримувати в Маріуполі цивільних, заспокоюючи їх.

«Якщо ми швидко прорвемося до міста, їм навпаки потрібні люди, бо хтось має бути живим щитом. Цивільні окупанти також мають залишатися, тому що до своїх росіяни ставляться так само. У публічному просторі – суцільне заспокійливе: «Росія тут назавжди», — заявив Андрющенко.

Наразі окупанти будують оборонні рубежі всередині міста. Вони також проводять розмінування території заводу Азовсталь, який хочуть використати при обороні. Там облаштована логістична база.

«Наразі складно уявити настільки потужний удар, щоб обійти Маріуполь і взяти його в кільце. І вони це розуміють. Саме тому цей напрям не укріплюють, дивляться на нього як на майбутню «дорогу життя», — підкреслив Андрющенко.

Також в окупованому Маріуполі росіяни цинічнопроводять святкування 9 травня. У рамках заходу дітей окупованого міста змусили фотографуватися з радянським прапором.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко поділився знімками зі святкування дня перемоги в окупованому місті. На одній зі світлин видно, як дітей змусили фотографуватися з ганчіркою СРСР.

“Заради таких фотографій вбити десятки тисяч маріупольців. Окремо постійно намагаюсь знайти відповідь на питання, як мають почувати себе батьки цих маріупольських дітей. Це як жертву ґвалтування щодня класти в постіль ґвалтівнику”, – сказав Петро Андрющенко.

Також він опублікував фото, на якому діти стоять біля “вічного вогню” підмітивши, що в багатьох помешканнях навіть немає газу.

Агресія РФ спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф останніх років у світі. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

“В 40 відсотків житла в Маріуполі немає газу. Проте недопіонерія запалює “вечный огонь”. П — пріоритети, – йдеться у дописі.

Крім цього Петро Андрющенко повідомляє про наростання спротиву в окупованому Маріуполі.

Зокрема він опублікував фото, на яких жінка зрізає пропагандистський плакат окупантів.

“Пр. Металургів зараз. Жіночка пенсійного віку висловлює свою думку щодо русні та Дня перемоги ножицями. Буквально. Перетворюючи пропагандистський  плакат на шмаття.  Російські окупанти, тікайте вже. Вам в Маріуполі не раді. Маріуполь – це Україна”, – коментує опубліковані фото представник мерії.

Зазначимо, що  нещодавно стало відомо, що в тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі на будівлі палацу культури «Іскра», зруйнованого загарбниками, місцеві жителі вивісили прапор України.

Про це у Телеграм-каналі повідомила Маріупольська міська рада.

«Маріупольці незламні! На будівлі палацу культури «Іскра», зруйнованого росіянами, місцеві жителі вивісили український прапор. Маріупольці ще раз продемонстрували свою відвагу та небажання жити під російською окупацією. Вони знають, що Маріуполь – це Україна! Чекають на ЗСУ та звільнення Маріуполя! Усі разом віримо та наближаємо Перемогу», – йдеться у повідомленні під відповідним фото.

Раніше повідомлялося, 7 травня у соцмережах з’явилося відео, на якому у захопленому Маріуполі невідомий чоловік розгорнув прапор України і ходив з ним по вулиці вздовж багатоповерхівок.

Наразі у місті залишаються понад 100 тис. жителів. Загарбники примушують мешканців міста, особливо бюджетників, отримувати російські паспорти.