Прем’єр Канади на саміті G20 потиснув руку Путіну зі словами “забирайтеся з України”

Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер під час рукостискання з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20 в австралійському Брісбені зажадав від нього «забратися з України».

Про це 15 листопада повідомляє Bloomberg з посиланням на прес-секретаря прем'єра Канади Джейсона Макдональда.

За словами прес-секретаря, коли Путін підійшов до Харпера, той сказав:

Я думаю, я потисну вам руку, але я можу сказати вам тільки одне: ви повинні забратися з України

Відповідь Путіна, «не була позитивною», сказав Макдональд, не уточнивши подробиці.

Як розповів прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков, «насправді Харпер сказав Путіну, що Росія повинна покинути Україну». Президент Росії відповів, що «це неможливо», так як в Україні немає російських військ, додав Пєсков. За його словами, розмова Путіна і Харпера тривав недовго, а його тон не виходив за рамки пристойності.

Раніше в суботу президент США Барак Обама, в університеті Квінсленда в Австралії, назвав дії Росії в Україну загрозою всьому світу. Він також поставив Росію в один ряд загроз з лихоманкою Ебола.

Заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков, коментуючи звинувачення на адресу Москви, заявив, що «ніякої агресії немає і бути не може», так як це внутрішньоукраїнський конфлікт. Витоки цього конфлікту, на його думку, лежать «в проблемах тієї політики, яку українська влада проводили протягом добгого часу при потуранні, а часом при постійному стимулюванні тих же самих США».

Нагадаємо, 12 листопада в НАТО заявили, що спостерігають вхід російської військової техніки на території України. В Міноборони Росії заявили, що «за регулярним струсом брюссельського повітря про нібито присутність російських збройних сил на Україні не було і немає ніяких фактів».

 

 

Джерело: NewsMarket