“Прийшла Уляна Супрун і почала ці схеми ламати”: Володимир Гройсман зробив скандальну заяву

Володимир Гройсман звітуючи про роботу уряду заявив, що Супрун намагається врятувати систему охорони здоров'я, передає Корупція.Інфо.

Не дивлячись на те, що профільний комітет Верховної Ради прийняв рішення про відсторонення Супрун з посади в.о. міністра-охорони здоров'я, Гройсман стверджує, що задоволений роботою чиновниці. Але при цьому сам же зізнався про те, що в Україні система охорони здоров'я досі перебуває в занепаді.

Популярне: З субсидіями виникнуть проблеми: Влада вже попереджає українців готуватися до гіршого

Кажуть сьогодні, що лікарні в жахливому стані. І це правда. Але давайте скажемо і про те, що це стало можливим в результаті невмілої політики минулих періодів, коли охорону здоров'я нікого не цікавила. А цікавив тільки контроль над закупівлями ліків – а це мільярди, і друга позиція – закупити обладнання і на тому ще вкрасти 30-50% (вартості). Прийшла Уляна Супрун і почала ці схеми ламати. А ми як уряд вибрали шлях зміни системи охорони здоров'я, – зазначив Гройсман.

За словами Гройсмана, не потрібно всю відповідальність звалювати тільки на Уляну, в першу чергу винні і місцеві органи влади, які повинні були піклуватися про стан державних лікарень і медичних закладів.

"Кому належать поліклініки, лікарні? Місцевим органам влади, яким ми передали повноваження і ресурси. Що їм заважає зробити нормальну палату, операційну? Нічого!" – сказав Гройсман.

Нагадаємо, що сама Супрун неодноразово заявляла про те, що свій пост покидати не збирається і буде продовжувати проводити медичну реформу.