Прорив до Харкова?! Важкі новини з фронту: ЗСУ попередили всіх – 20 тисяч вже там. Коїться страшне!

На території Луганської області на околицях Сватового продовжуються інтенсивні бойові дії. Українським силам оборони вдалося відкинути російські війська на південь від населеного пункту Новоєгорівка у Куп’янському районі Харківської області.

 

 

Водночас, російські збройні сили змогли просунутися вперед і захопити контроль над Новоселовським.

Про це розповів військовий експерт Петро Черник. Він докладно проаналізував ситуацію з настанням і висловився про проблеми для ЗСУ.

Сили оборони України на цій ділянці фронту повідомили, що останніми днями противник виявив особливу активність у районі Куп’янська та в околицях Новоселівського. Російським військам удалося взяти під контроль населений пункт.

Російські збройні сили в районі Куп’янська провели посилення та почали по-новому проводити атаки невеликими групами через поля та лісосмуги, оскільки рівень рослинності помітно піднявся останнім часом. Експерт у свою чергу пояснив, як у Росії швидко запалюють сили:

«Близько 20 тисяч на місяць росіяни можуть замінити, це чимало. Нам треба піднімати коефіцієнт знищення до 25 тисяч. Поки що ми цю планку не подолали. У них досить великий людський потенціал «за батьківщину, за путіна» вмирали і вмиратимуть. Справжнім оперативним обвалом буде нарешті оперативне оточення Бахмута на цьому напрямі», – ділиться експерт.

Також за словами експерта, удари по мостах неминуче призведуть до утруднення ворожої логістики. Питання часу, коли основні мости буде перебито повністю. Якщо враховувати, що активна фаза бойових дій триватиме до жовтня-листопада – ЗСУ має всі шанси обрушити Південний фронт.

 

До того ж, 100-тисячне вороже угруповання на Куп’янському напрямку має найкоротші логістичні шляхи забезпечення.

Про це розповів колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

“Є декілька причин, чому російські війська активізувалися на Куп’янському напрямку. З військової точки зору логістика для забезпечення ворожих частин та підрозділів на цьому напрямку має найкоротші шляхи. Тобто там ближче відстань від кордонів Росії, звідки все може заходити. Крім того, ми пам’ятаємо, що сам Харків, як сакральне місто для Путіна, відповідно, і цей напрямок є принциповими у воєнно-політичному плані для агресора. Тому, противник намагається організовувати наступальні дії на сході нашої країни”, – пояснив генерал-лейтенант.

Ігор Романенко додав, що на сході ворогом було сформоване угруповання чисельністю більш як 100 тис.

“А місяць тому російські війська почали діяти на напрямках Лиманському, Куп’янському, Кремінної та Сватового. Хоча біля Сватового наші захисники дали ворогу відсіч та відновили свої позиції. На інших напрямках ситуація непроста, йдуть запеклі бої. Найважча ситуація саме на Куп’янському напрямку, тому там нещодавно працював командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. На поточний час просування противника зупинено”, – зауважив Романенко.

Нагадаємо, 8 серпня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський відвідав позиції Сил оборони України на Куп’янському напрямку.

“Працюємо з командирами в районі бойових дій на Куп’янському напрямку. Разом приймаємо всі необхідні оперативні рішення”, – написав Сирський.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ окремо наголосив на важливості ролі командирів в обороні держави.

“Вони можуть приймати рішення, які повністю відповідають ситуації на місці. Від їх стійкості та дій залежить не лише успіх операції, а й збереження життя наших бійців. Вдячний бойовим командирам за мужність та героїзм при виконанні бойових завдань”, – зазначив він.