Прорив на Луганщині! ЗСУ вдалося – розносять все: оборона рф посипалась. Там пекло!

Як розповів 24 Каналу  голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, російські війська стягнули на Луганщину все, що тільки можна, аби завадити наступу ЗСУ.


А своєю чергою військове керівництво окупантів перекидає на цю ділянку фронту всіх, кого може знайти.

“На Луганському напрямку зараз у росіян зібралася така собі “збірна солянка”. Кого там тільки немає”, –зауважив Гайдай.

Зокрема, зараз на Луганщині перебувають: “залишки” військових частин псевдореспубліки на Луганщині, які воюють ще з 2014 року; нещодавно мобілізовані на окупованій території Луганщини; нещодавно мобілізовані росіяни; кадирівці; російські поліцейські підрозділи СОБР та БАРС; вагнерівці, серед яких як професійні найманці, так і в’язні, яких у російських тюрмах завербував власник ПВК “Вагнера” Євгеній Пригожин.

Оборона окупантів укріплена достатньо потужно. У них, на жаль, було багато часу. Поки пройшла операція на Харківщині, потім звільнення Лимана – і тільки після цього почалася деокупація Луганської області. За ці кілька тижнів росіяни встигли укріпити лінії оборони,– сказав очільник Луганської ОВА.

За його словами, російські загарбники замінували все, що тільки можна:всі ліси; дороги; підірвані мости; траси; адмінбудівлі на лінії фронту, куди можуть заходити наші Сили оборони.

Як зазначив Гайдай, окупанти мінували все як вручну, так і за допомогою ракет, які розкидали міни, а також за допомогою спеціальної техніки.

“Також є дуже багато нерозірваних боєприпасів. Це ускладнює просування Збройних Сил України”, – сказав очільник Луганської ОВА.

Він додав, що все це створює додаткову небезпеку для українських захисників. А, на відміну від Росії, для України кожний військовий – на вагу золота.

Ми цінуємо кожного солдата. А про Росію можна судити по тому, що відбувається на тому ж самому Соледарському напрямку. Там просто завалюють наші позиції “м’ясом”,– зазначив Гайдай.

Голова Луганської ОВА додав, що російські загарбники взагалі не рахують свої втрати.

Водночас за даними Генштабу, за минулу добу ворог завдав 15 авіаударів та 5 ракетних ударів, 2 з них по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області. Він здійснив понад 95 атак з МЛРС, зокрема на Херсон.

Небезпека повітряних та ракетних атак нікуди не зникла на всій території України. Закликаємо не ігнорувати сигнали повітряного попередження.

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на спробах захопити Донецьку область в межах адміністративного кордону. Продовжує просуватися в напрямку Бахмута.

Противник також веде невдалі наступальні дії на Авдіївському напрямку. На Куп’янській та Лиманській сокирі – не припиняють спроби покращити тактичне положення.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбивали атаки окупантів в районах населених пунктів Плошанка, Білогорівка та Червонпопівка на Луганщині та Роздолівка, Сіль, Красна гора, Бахмут, Кліщ гіївка, Водяне, Кремінна, Побєда, Майорськ, Мар’їнка та Велика Новосілка в ФБ Донецька область.

Окупанти посилюють контрсаботажні та контррозвідувальні заходи на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, у населеному пункті Велика Лепетиха Херсонської області проводяться випадкові перевірки телефонів місцевих мешканців на наявність фото та відео російської військової техніки. Станом на 12 січня 2023 року 3 цивільних затримано та доставлено до невідомого місця призначення.

Українська авіація нанесла 9 ударів по районах, окупованих окупантами, а підрозділи ракетно-артилерійських військ Сил оборони України вразили 2 точки управління, 8 областей концентрації живої сили, зенітно-ракетний комплекс колишні, 3 склади боєприпасів, а також 2 інших важливих ворожі об’єкти за минулу добу.

Волиньська, Полісся, Сіверська та Слобожанська сокири: наступальних груп ворога не виявлено.

Українська авіація нанесла 9 ударів по районах, окупованих окупантами, а підрозділи ракетно-артилерійських військ Сил оборони України вразили 2 точки управління, 8 областей концентрації живої сили, зенітно-ракетний комплекс колишні, 3 склади боєприпасів, а також 2 інших важливих ворожі об’єкти за минулу добу.