Просто на концерті! Венедіктова в шоці – арешт. Сталось немислиме: він “прорвався”. Ганьба – такого ще не було

Вчора на концерт Бочеллі прийшло багато віпів. Деякі навіть вирвалися з-під домашнього арешту, пише телеграм канал Клименко тайм.

Наприклад, Микола Рудьковський. Так, той самий!

Цікаво, чи помітила його присутність генпрокурор Венедиктова, яка теж прийшла насолодитися співом італійського тенора?

Чи музика їх об’єднала? – зі сарказмом пише телеграм канал.

А два тижні тому, колишнього міністра транспорту Миколу Рудьковського побачили у Монако. При цьому вн мав перебувати під домашнім арештом, хоч його відпустили на лікування.

Рудьковський фігурує у справі про викрадення людини – колишнього директора своєї компанії “Нафтогазвидобування” та чинного нардепа Олега Семінського.

Ексміністра взяли під варту у червні, але згодом йому дозволили для лікування відвідати Австрію. Однак один з нардепів поділився фото Рудьковського, який зараз в Монако.

До речі, представник української делегації у ТКГ Денис Казанський зауважував, що чиновник з Монако може і не повернутись, проте його прогноз не збувся

Антоненко тримають під домашнім арештом, хоча цілий ряд депутатів готові взяти його на поруки і гарантувати, що він нікуди не втече. А Рудьковського просто випустили погуляти в Монако,
– наголосив Казанський.

Детальніше про справу Рудьковського

Семінський розповідав, що у 2012 році його викрали. За словами чиновника, на нього напали 12 осіб із застосуванням вогнепальної зброї та насильства. Потім 3 роки і 4 місяці тримали в полоні.

Нардеп переконує, що до злочину причетний Микола Рудьковський.

Правоохоронці кажуть, що до здійснення злочину виконавець нібито залучив представників “кримінального світу”.

Вже 5 особам оголосили про підозру за статтями про катування, викрадення і вимагання.

В свою чергу коментуючи кримінальну справу, сам Рудьковський заявив, що це – пряме вимагання з боку Семінського частки в компанії «Нафтогазвидобування».

«Я вважаю, що те, що мене зробили підозрюваним – це прямий наслідок і бажання, і вимагання тих 10% або 150 мільйонів доларів, які Семінський хоче отримати або з мене, або з компанії, або головного акціонера, тому що він для себе визначив, що він був акціонером компанії, – сказав Рудьковський.

За словами Рудьковського, Семінський працював найманим директором «Нафтогазвидобування», отримував високу заробітну плату. Однак, коли з’ясувалося, що неефективне управління привело компанію до великих збитків та боргів і що її необхідно продати, незадовго до операції зник.

«Коли ситуація виникла у 2011 році, що конфлікт між нами не розв’язується, я зміг знайти аргументи, щоб ми провели аудит компанії. Після того, як все було витягнуто на поверхню і показано, що фактично десятки мільйонів доларів були вимиті з компанії, не сплачені податки, що це або кримінальний кейс, або потрібно продати стратегічному інвестору. Він з цим погодився, і буквально за кілька днів до угоди у нас пропадає гендиректор, угода була зірвана і продати компанію ми змогли тільки значно пізніше», – розповідав Рудьковський.