Просто на вулиці! СБУ провели гучне затримання – топ-чиновника “приперли до стінки”. Нечувано!

Глава оперативного департаменту ГУ ДФС в Тернопільській області вимагав хабар в особливо великому розмірі у місцевого бізнесмена.

Працівники Служби безпеки України затримали на гарячому високопосадовця керівника Головного управління Державної фіскальної служби України в Тернопільській області.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними слідства, глава оперативного департаменту ГУ ДФС в Тернопільській області вимагав хабар в особливо великому розмірі у місцевого бізнесмена. Від підприємця вимагалось заплатити 37 тисяч доларів США за перекваліфікацію статті КК України про нібито несплату ним податків з більш суворої на більш м’яку.

Примітно, що, крім чиновника, в змові був замішаний і його заступник. Обидва були затримані відразу після отримання всієї суми хабара.

Наразі стосовно затриманих ведуться оперативно-слідчі дії, порушено справу за статтею 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди особою, яка має владні повноваження або перебуває при виконанні службових обов’язків).

У разі визнання провини йому загрожує тривалий тюремний термін із забороною на три роки обіймати високу посаду і вести певну діяльність.

Раніше ми повідомляли про те, що співробітники правоохоронних органів України прийшли до київського і вінницького офісів компанії “Укрзалізниця”. У МВС і СБУ прокоментували свої дії тим, що вдалося викрити корупційну схему всередині компанії. Її суть полягала в крадіжці бюджетних коштів, призначених для закупівлі матеріалів.