Просто на засіданні! Венедіктова не стримала емоцій – це абсолютно неприйнятна ситуація. Правосуддя ми матимемо

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що із представниками європейських інституцій обговорили питання судової реформи. Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, сторони знаходяться в постійному діалозі для зміни ключових систем країни за світовими стандартами.

«Результативність судової реформи має величезне значення для Офісу Генерального прокурора. Наш успіх неможливий без справедливих судів, оскільки прокуратура відповідно до Конституції України входить до трикутника органів, які забезпечують правосуддя. В центрі ефективного судочинства, яке потрібно суспільству, має бути забезпечення права громадян на справедливий розгляд справ в розумні строки.

Є справи, які розглядаються декілька десятків років і там досі немає вироків. І це абсолютно неприйнятна ситуація, яку ми повинні всі разом виправляти комплексно, не точковими кроками, а глобальною трансформацією процесів і підходів з орієнтацією на інтереси потерпілого, звісно, також із серйозним кадровим перезавантаженням.

Ми зацікавлені бути частиною комплексної судової реформи. Тут потрібне проведення широкого обговорення із залученням усіх учасників процесу. Важливо, яку систему правосуддя ми матимемо завтра», — сказано у повідомленні.