Просто у день жалоби! Трагедія у Павлограді – пожежа у гуртожитку. Людей рятують прямо з вікон!

У суботу, 23 січня, в Павлограді Дніпропетровської області сталася пожежа в гуртожитку по вулиці Заводській.

У будівлі проживає кілька сотень людей, мешканці терміново евакуюються, повідомляє місцевий сайт Бегемот.

За попередніми даними, загоряння почалося на 3-му поверсі. Полум’я поширилося на весь поверх.

“Пожежники болгаркою зрізали двері запасного виходу, щоб всі люди змогли вийти з палаючого гуртожитку по двох сходових прольотах. Евакуація триває. Кількох людей пожежники знімали з вікон за допомогою автодрабини. Є постраждалі, в тому числі і діти, за попередніми даними, їх доставили в лікарню”, – йдеться в повідомленні.

До місця події прибули 3 автомобілі і автовишка, 2 карети швидкої допомоги, співробітники Реса, поліції і газової служби.

У Мережі вже опублікували відео палаючої будівлі гуртожитку. Пожежники рятують людей прямо з вікон.

«В результаті пожежі постраждали 3 людини. Медичними працівниками вони госпіталізовані в Павлоградську лікарню інтенсивного лікування. Вогнем знищено домашнє майно в одній з кімнат гуртожитку на площі 15 кв.м», – повідомили в ДСНС.

Нагадаємо, пожежа сталася 21 січня у приватному пансіонаті для літніх людей «Золотий час». За останніми даними, 15 людей загинули, ще 11 постраждали.

Володимир Зеленський вже відреагував на інцидент. Він доручив уряду зібрати держкомісію для з’ясування всіх обставин трагедії, а також «напрацювання механізмів запобігання подібних надзвичайних ситуацій», а також оголосив 23 січня всеукраїнським днем жалоби за загиблими у пожежі.