Просто з лікарні! Зеленський в шоці. В реанімацію їх – прямо зараз, він жорстко заткнув. Вся країна гуде

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов обурений жартівливою бравадою торговельної мережі “Епіцентр” Олександра й Галини Герег на тлі посилення карантину на вихідні.

“Вчора на засіданні уряду було прийнято рішення щодо запровадження в Україні “карантину вихідного дня”. І скажу вам відверто, мене просто обурив пост у соціальних мережах від “Епіцентру”. Як там було? Продовжуємо п’ятницю 72 години. Хочете покуражитися? Хочете робити фарс на здоров’ї людей?

То якщо хочете покуражитися – поїхали зі мною в реанімацію! Покуражтесь перед людьми, які помирають кожного дня. Покуражтеся перед людьми, в очах яких єдине: “Допоможіть, будь ласка”, Покуражтесь перед лікарями, які кожного дня роблять усе, щоб зберегти життя людей. ЛІкарі й медичні сестри, які борються за життя кожної людини, зі сльозами на очах, коли їм не вдається врятувати ту чи іншу людину – особливо коли це молода людина. Такий вам кураж потрібен?

Я впевнений, що мої колеги по уряду, які відповідають за контроль, дадуть відповідь на цей фарс і цинізм”.

Зазначимо, Напередодні Кабінет міністрів посилив карантин і встановив, що по суботах і неділях можуть працювати лише продуктові магазини й пошта, аптеки й ветеринарні аптеки, автозаправки й автосервіси.

Після цього “Епіцентр” написав у Facebook: “Продукти у нас є, вироби медичного призначення, ліки – є, корм для тварин – є. Завозимо пальне”. І додав картинку: “Увага! Вводимо 72-годинну п’ятницю!!!”.

В свою чергу, телеграм канал Крокодил пише: “В Епіцентрі послали Кабмін і заявили, що будуть працювати в карантин вихідного дня.

Міністр Степанов вже обурився такою зухвалістю, але по факту покарати Герег у нього навряд-чи вийде “

Перед цим користувачі соцмереж іронізували з приводу того, чи працюватимуть у вихідні попри заборону ресторан “Велюр” нардепа “Слуги народу” Миколи Тищенка та гіпермаркети “Епіцентр” Герег, які обходили жорсткий карантин навесні.

В свою чергу, журналісти видання “Страна” зателефонувала в кол-центр «Епіцентру» і там їм заявили, що магазини мережі будуть відкриті на вихідних.

«Епіцентр працює в звичайному режимі, можна приїжджати в будь-який час», – повідомили «Страні» в колл-центрі гіпермаркету.

Відзначимо, що якщо Епіцентр дійсно буде працювати на вихідних, то це поставить хрест взагалі на ідеї карантину вихідного дня.

Тому що всі інші торгові центри також тоді відмовляться закриватися.

Степанов сьогодні вже обурився заявами Епіцентру. Але чи змусить влада торговельну мережу закритися – питання відкрите.

Також, як пишуть анонімні телеграм канали, посилаючись на свої джерела, щодо цієї ситуації, вже стало відомо і президенту Володимиру Зеленському, який просто з лікарні, контролює все що відбувається. Реакція президента очевидна і негативна, постанови повинні дотримуватись всі, а не нарікати потім на владу, через велику кількість захворювань. Перед законом мають бути всі рівними.