Просто з трибуни! Парубій шокував в Раді всіх – накинувся на Зеленського. Йому жорстко відповіли

Андрій Парубій, колишній спікер Верховної Ради, під час сьогоднішнього пленарного засідання парламенту зробив заяву щодо політичних переслідувань опозиційних політиків та активістів. Нардеп звинуватив владу Володимира Зеленського у виконанні «сценарію Кремля».

Вже рік ми спостерігаємо покрокову реалізацію плану Кремля… Вони хочуть переконати суспільство, що Майдан — це державний переворот, що українізація та декомунізація — це порушення демократичних стандартів, що захист своєї Батьківщини — це злочин. Триває наступ на українську мову, український інформпростір. Намагаються зірвати ЗНО, — заявив Парубій.

За його словами, влада Зеленського «почала переслідувати найбільш активних».

Справа Федини, Чорновол, Антоненка, Кузьменка, Стерненка — це все, попри відмінності, ланки одного ланцюга. Вчорашні події під судом — яскравий приклад, на який ми стали шлях і до чого йде українська держава… Чи можемо ми зупинити реванш? Можемо, об’єднанням українських сил. Це наша земля. Зеленський має піти, — резюмував Андрій Парубій.

Українці ж зазначають, що коли Парубій починає говорити про реванш – це виглядає дуже смішно, окрім того, користувачі соціальних мереж нагадують йому всі їхні гріхи.

Не залишився осторонь і Максим Бужанський, нардеп від Слуги народу:

Повністю підтримую гасло Стоп Реванш.

Парубій, Порошенко, Яценюк та інші їх підручні по розкраданню з бюджету, розпалювання ненависті, вбивств, погроз журналістам і громадянам, весь цей непотріб, іменний і безіменний, вирішив, що воно вже було легалізовано і може на щось там претендувати.

І взяло реванш, не виходячи за рамки 12 відсотків рейтингу.

Підтримую тезу, як пердбачаж розвінчання їх ілюзій, вважаю, що привести їх до тями ніколи не пізно, і краще за все це зробити раптово і одномоментно.

Не опускайте руки спостерігаючи, як рік пройшов, а вони вдають із себе великих державних діячів.

Історія знає безліч прикладів, коли здавалося, що вже все, а потім виявилося, що не здавалося.

І у цих так буде, це лише питання часу! – пише Бужанський.

В свою чергу як підтвердження слів Бужанського, сьогодні стало відомо, що Порошенка можуть арештувати в день похорону батька: адвокат виступив із заявою

Адвокат Ілля Новіков повідомив, що Офіс Генерального прокурора вимагатиме для п’ятого президента Петра Порошенка запобіжний захід у вигляді тримання від вартою

Про це він розповів на брифінгу 16 червня. За його словами, засідання відбудеться 17 червня, а рішення ухвалюватиме скандальний суддя Печерського суду Сергій Вовк.

Юрист Андрій Портнов, в своєму телеграм каналі в свою чергу пише:

Офіс Генерального прокурора клопотає перед судом про взяття Порошенко під варту з альтернативою застави в 10 мільйонів гривень у справі, в якому йому ДБР вручило підозру.